Εντοπισμός 23 παράνομων μεταναστών σε Κολύμπια κι Αφάντου

Εντοπισμός 23 παράνομων μεταναστών σε Κολύμπια κι Αφάντου

Εντοπισμός 23 παράνομων μεταναστών σε Κολύμπια κι Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1689 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 23 παράνομους μετανάστες εντόπισαν και διέσωσαν χθες το μεσημέρι στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις περιοχές Κολύμπια κι Αφάντου της Ρόδου.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αλλοδαποί επέβαιναν σε φουσκωτές μηχανοκίνητες βάρκες (11 άτομα στη μία και 12 άτομα στη δεύτερη) και ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα γειτονικά τουρκικά παράλια εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες (σχεδόν άπνοιας) που επικρατούσαν στην περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά, χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για βάρκα η οποία πιθανώς να βρίσκεται σε δυσχερή θέση στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα, με έντεκα (11) επιβαίνοντες (5 άνδρες και 6 γυναίκες), τους οποίους και περισυνέλεξαν.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και αποβιβάστηκαν στη νέα μαρίνα της Ρόδου, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η βάρκα.

Την ίδια περίπου ώρα (μεσημβρινές ώρες στις 14 Ιουλίου), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ακυβέρνητη φουσκωτή ταχύπλοη βάρκα, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες (10 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 ανήλικο), τους οποίους και περισυνέλεξε. Τρεις (03) αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι των Κολυμπιών της Ρόδου, όπου μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γ.Ν. Ρόδου, ενώ οι υπόλοιποι εννέα (09) μεταφέρθηκαν στο νέο καρνάγιο της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω βάρκα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια