Σύλλογος Λογιστών Καλύμνου: Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Σύλλογος Λογιστών Καλύμνου: Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Σύλλογος Λογιστών Καλύμνου: Αίτημα παράτασης υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ζητά ο Σύλλογος Λογιστών Καλύμνου με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:
«Κύριε υπουργέ,
Ο Σύλλογος Λογιστών της Π.Ε. Καλύμνου ζητά για ακόμη μια χρονιά το αυτονόητο. Την παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως την 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Σε μία χρονιά στην οποία το υπουργείο εφάρμοσε την πλατφόρμα myDATA και η διαδικασία σύνταξης των φορολογικών δηλώσεων για τις επιχειρήσεις έγινε πολυσύνθετη και χρονοβόρα.

Για μία ακόμη χρονιά ένα σύστημα που άνοιξε μεν εγκαίρως, αλλά ήταν ανέτοιμο να δεχθεί δηλώσεις για πολλούς φορολογουμένους, καθώς δεν είχαν σταλθεί πολλά δεδομένα στην πλατφόρμα.

Πρέπει να αναλογιστείτε τον Γολγοθά που περνούν κάθε χρόνο οι λογιστές τέτοια περίοδο. Ο κλάδος μας εκπέμπει SOS, είναι αδιανόητο και απάνθρωπο να παλεύουμε όλο το χρόνο με κάθε πλατφόρμα, κάθε αλλαγή που πραγματοποιεί το υπουργείο, με αποκορύφωμα τον κυκεώνα των myDATA.

Και να αναγκάζονται όλοι οι συνάδελφοι όλο το καλοκαίρι να είναι μακριά από τις οικογένειές τους, να έχουν μεταφέρει το σπίτι τους στο γραφείο, και να χρειάζεται να γίνονται επαίτες κάθε χρόνο για μία παράταση χρόνου η οποία θα δώσει στον κλάδο τον απαιτούμενο χρόνο για την ορθή και σχολαστική συμπλήρωση των δηλώσεων.

Τέλος πρέπει να αναλογιστείτε, ότι όλη η Ελλάδα δεν είναι οι μεγάλες λογιστικές εταιρείες, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν ήδη το φορτίο των δηλώσεων.

Τα περισσότερα λογιστικά γραφεία, ειδικά στην επαρχεία, είναι μικρά γραφεία, δύο και τριών ατόμων. Αναλογιστείτε πως μέσω φορολογικών δηλώσεων, ένα άτομο από το προσωπικό να τύχει να απουσιάσει για λόγους υγείας, είναι αρκετό για να αφήσει πίσω ένα τεράστιο μέρος των εργασιών.

Κύριε υπουργέ, κλείνοντας, ζητάμε να κατανοήσετε πως βρισκόμαστε στα όριά μας σε επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. Αναμένουμε από εσάς μία σωστή προσέγγιση και τοποθέτηση επί του θέματος, καθώς αφορά έναν μεγάλο επαγγελματικό κλάδο επιστημόνων, ο οποίος σηκώνει καθημερινά στις πλάτες του πέρα από το λογιστικό και φοροτεχνικό σύστημα, τα τελευταία χρόνια έχει επωμιστεί και όλες τις διεκπεραιώσεις του Δημοσίου και δηλώσεων».

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009