Συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στο μέτωπο της φωτιάς από συλλόγους και φορείς του νησιού μας

Συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης  στο μέτωπο της φωτιάς από συλλόγους και φορείς του νησιού μας

Συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στο μέτωπο της φωτιάς από συλλόγους και φορείς του νησιού μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1021 ΦΟΡΕΣ

Τις δύσκολες αυτές στιγμές που διανύει το νησί μας από το απόγευμα της Τρίτης, όταν και ξέσπασε η φωτιά στ' Απόλλωνα, προσπαθούν να κάνουν ελαφρώς καλύτερες δεκάδες συμπολίτες μας. Προσπαθούν με κάθε μέσο να βοηθήσουν είτε συμμετάσχοντας ενεργά στην προσπάθεια πυρόσβεσης, είτε προσφέροντας υπηρεσίες περίθαλψης ζώων, φροντίδας, τρόφιμα και νερό και οτιδήποτε άλλο για το οποίο προκύπτει ανάγκη. Κάθε προσπάθεια είναι καθοριστική και αξιόλογη. 

Συγκέντρωση κουβάδων και τροφής στο Περιφερειακό Φυτώριο

Στο Φυτώριο της Περιφέρειας συλλέγονται κουβάδες για νερό και τροφή για τα πυρόπληκτα ζώα, όπως καλαμπόκι, φρούτα και λαχανικά. Οι εγκαταστάσεις του Φυτωρίου βρίσκονται στη γωνία της οδού Οδυσσέα Ελύτη δίπλα στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου (Σγουρού).

Έκκληση για τρόφιμα έκανε χθες η ΕΠ.ΟΜ.ΕΑ.

Χθες, με πρωτοβουλία της ΕΠ.ΟΜ.ΕΑ Ρόδου έγινε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να προσφέρουν τρόφιμα (άμεσης κατανάλωσης) και νερά για τους ανθρώπους που κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες να σβήσουν τη φωτιά.

Τα παρέλαβε φορτηγό της Ένωσης Μεταφορών Δωδεκανήσου που με συνοδεία αυτοκίνητων της ΕΠ.ΟΜ.ΕΑ παραδόθηκαν στον τόπο της φωτιάς.

Αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, αφουγκράστηκε την έκκληση της ΕΠΟΜΕΑ Ρόδου και πραγματοποίησε τη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη για τους συνάνθρωπους μας, τους συναδέλφους τους και το προσωπικό της πυροσβεστικής, που δίνουν μεγάλη μάχη για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

Τα είδη πρώτης ανάγκης αγοράστηκαν με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου και συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού, όπου από εκεί θα σταλούν σε όλους που δίνουν την μάχη για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου. Ενέργειες για την υλοποίηση της αγοράς και συγκέντρωσης των πρώτων ειδών ανάγκης έγιναν από τον Ταμία της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Επχίας (ΠΖ) Χρήστος Χατζίδης.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, δείχνει συνεχώς το κοινωνικό της πρόσωπο, στηρίζοντας έμπρακτα όλους όσους έχουν ανάγκη, καθώς κατά το παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες ενέργειες στις μεγάλες φωτιές της Εύβοιας και Ανατολικής Αττικής. Τέλος, ευχόμαστε καλή δύναμη και προσοχή σε όλους όσους εμπλέκονται στην κατάσβεση.

Ο Σύλλογος Γυναικών Παστίδας

Και οι γυναίκες της Παστίδας άμεσα κινητοποιήθηκαν χθες με το που εκφράστηκε ανάγκη για νερά και είδη πρώτης ανάγκης. Έτσι με έκκληση που έκαναν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, συγκέντρωσαν στα γραφεία του Συλλόγου εφόδια τα οποία και έστειλαν χθες το απόγευμα στο μέτωπο της φωτιάς. Τα μέλη της ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών Ρόδου, μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους. 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»