Πού γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικού υλικού και ζωοτροφών στη Ρόδο σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Πού γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικού υλικού και ζωοτροφών στη Ρόδο σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Πού γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικού υλικού και ζωοτροφών στη Ρόδο σήμερα και τις επόμενες ημέρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2231 ΦΟΡΕΣ

Η φωτιά που καίει από την Τρίτη στο νησί μας συνεχίζει και αυτή την ώρα. Αδιάκοπη όμως είναι και η προσπάθεια του προσωπικού της ΠΥΡ και των εθελοντών που βρίσκονται εκεί από το πρώτο λεπτό μην υπολογίζοντας τον κίνδυνο, για να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον του Σμαραγδένιου μας Νησιού.

Σύσσωμη η ροδιακή κοινωνία, με τη σειρά της, αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως με τη συνεργασία και την ανθρωπιά επιτυγχάνονται σπουδαία πράγματα και έτσι εδώ και μέρες, ακόμη και όσοι δεν μπορούν να βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς, ανταποδίδουν συλλέγοντας ό,τι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουν το έργο της πυρόσβεσης.

Επίσης συλλέγεται ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και τροφές για τα ζωάκια που κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες.

Ακολουθούν ανακοινώσεις από φορείς και συλλόγους για τις συγκεντρώσεις ειδών πρώτης ανάγκης, ζωοτροφών κ.λπ. που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. 

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε πυροσβέστες,εθελοντές και πυρόπληκτους

Ο οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Χατζηδιάκου εξετάζει δωρεάν πυροσβέστες, εθελοντές και πυρόπληκτους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978044918 και 2241029629. Το ιατρείο βρίσκεται έναντι του Καζούλλειου Γυμνασίου, Π. Π. Γερμανού 50.

Για δωρεές από τη Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του δήμου

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν τροφές, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα στην Κρεμαστή για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2241361655

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ιατρικού/φαρμακευτικού υλικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι» σε συνεργασία με την Κοινότητα Παστίδας και Ομάδας Νέων του χωριού, συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (εμφιαλωμένα παγωμένα νερά, πάγος, χυμοί, ηλεκτρολύτες σε σκόνη, φυσιολογικοί οροί για τα μάτια, μπισκότα, κρουασάν, κριτσίνια, ξηρά τροφή, γάζες με fucidin, γάζες, Betadine, ελαστικοί επίδεσμοι, γάντια μιας χρήσης κ.α.) για τις δυνάμεις κατάσβεσης που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς που καταστρέφει το νησί της Ρόδου.

Σήμερα Παρασκευή 21/7/2023 μπορείτε να προσκομίζετε τα ανωτέρω είδη στα γραφεία του Συλλόγου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Παστίδας) από τις 19:00 έως τις 20:30, γιατί το όχημα που θα τα μεταφέρει θα αναχωρήσει στις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο του Συλλόγου. Ιωσήφ Σιαλούπ τηλ.: 6946908735.

Συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού στη Σορωνή

Όπως ανακοινώθηκε από την κοινότητα Σορωνής συγκεντρώνεται βοήθεια που αποτελείται από ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να σταλεί στον τόπο της φωτιάς.

Ειδικότερα συγκεντρώνονται:

Οφθαλμολογικό σκεύασμα toblex

Οφθαλμολογικό σκεύασμα Tears naturalle

Ηλεκτρολύτες

Σετ πλύσης τραύματος

Συσκευή ορού

Γάζα εμποτισμένη με fucidin

Γάζα εμποτισμένη με βαζελίνη

Αντιβιοτική κρέμα fucidin

Κρέμες fucicort και fenistil

Αμπούλες water for infection

Μάσκες με ασκό για οξυγόνο

Γάντια νιτριλίου μπλε medium, large, extra large

O Kυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου συλλέγει τροφές για ζώα

Στην ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Απόλλωνα που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ο σύλλογος μας θα ξεκινήσει τη συλλογή τροφών για τα ζώα. Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί απο τη Δευτέρα 24/7 10-1 το μεσημέρι να αφήσει τα τρόφιμα στα γραφεία μας να τα μαζψουμε και με αυτά που θα προμηθευτούμε να τα τροφοδοτήσουμε στα καμένα! Όλοι μαζί μπορούμε!

Δωρεά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και η συνεταιριστική φαρμακαποθήκη ΣΥ.ΦΑ.ΡΟ. - ΣΥΦΑΚ Ο.Ε. ανταποκρινόμενοι θετικά σε σχετικό αίτημα του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΡΟΔΟΥ, παρέδωσαν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 στον Ερυθρό Σταυρό, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς. 

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»