Κοινότητα Βατίου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες και εθελοντές

Κοινότητα Βατίου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες και εθελοντές

Κοινότητα Βατίου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε πυροσβέστες και εθελοντές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1057 ΦΟΡΕΣ

Από την Κοινότητα Βατίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Σωθήκαμε!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν για να μην καεί το χωριό μας. Δόθηκαν μεγάλες μάχες επί επτά (7) ημέρες για να μην μπει η φωτιά στον οικισμό.
Τα καταφέραμε!

Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να είναι πάντα έτοιμοι όταν ερχόταν η φωτιά σε μέρος που μπορούσε να καταπολεμηθεί. Τα εναέρια μέσα με ρίψεις περιόριζαν την εξάπλωση της φωτιάς και όταν το επέτρεπε ο καιρός την έσβηναν.

Εθελοντές, οργανωμένες ομάδες, δασοπυροσβέστες νέοι, νέες, άντρες, γυναίκες από το χωριό μας και απ’ όλο το νησί μετέφεραν νερά, χυμούς και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Δεν μπορώ να κατονομάσω έναν έναν γιατί ήταν πάρα πολλοί και θα ξεχάσω κανένα.

Στιγμές δύσκολες αλλά και συγκινητικές για όλη αυτή τη διάθεση προσφοράς. Στήριξη από τον Ερυθρό Σταυρό, την ΕΛΑΣ, τις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας. Όλα αυτά συντονιζόντουσαν από έναν χώρο, το στρατηγείο, την ταβέρνα «ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» του συγχωριανού μας κ. Σταύρου Πελεκάνου που τον ευχαριστούμε θερμά για τη διάθεση του αύλιου χώρου και των WC.

Εκεί γινόταν: το γέμισμα των πυροσβεστικών από τις υδροφόρες, η παροχή των τροφίμων, ποτών, φαρμάκων με τη φροντίδα από τις κυρίες και τα κορίτσια του χωριού μας και όλου του νησιού, οι συσκέψεις για τη στρατηγική κατά της πυρκαγιάς. Κάθε μέρα περνούσαν από τον συγκεκριμένο χώρο πάνω από 1000 άτομα. Ενωμένοι όλοι μαζί για τη Ρόδο μας! Υπήρχε όμως πολύ οργή και αγανάκτηση για τη μεγάλη καταστροφή και τα λάθη που έγιναν. Απαίτηση όλων να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα από τους υπεύθυνους.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος Καλαποδάκης Βασίλειος.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»