ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Οι Δωδεκανήσιοι φοιτηταί ευχαριστούν τρεις δήμους

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Οι Δωδεκανήσιοι φοιτηταί ευχαριστούν τρεις δήμους

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Οι Δωδεκανήσιοι φοιτηταί ευχαριστούν τρεις δήμους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 336 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 13 Αυγούστου 1963
Αριθ. Φύλλου 3708

ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ
Εις ανακοίνωσίν της η Ένωσις Δωδεκανησίων Σπουδαστών εκφράζει τας ευχαριστίας προς τους Δημάρχους Ρόδου, Καλύμνου και Κω κ.κ. Μ. Πετρίδην, Αντ. Καλογιάννην και Καΐσερλην διά την κατανόησιν την οποίαν επέδειξαν διά την επίλυσιν των προβλημάτων των φοιτητών, ως και διά την ενθουσιώδη συμπαράστασιν και προσοχήν σειράς διευκολύνσεων διά την οργάνωσιν Διεθνούς κατασκηνώσεως των Φοιτητών Ιατρικής διά το Ιπποκράτειον Ίδρυμα η οποία εστέφθη υπό πλήρους επιτυχίας.


Ως γνωστόν διετέθησαν υπό του Δήμου Ρόδου προς την Ένωσιν Δωδεκανησίων Σπουδαστών 10.000 δρχ. υπό του Δήμου Καλύμνου 3.000 και υπό του Δήμου Κω 1.000 δραχμαί.


ΑΠΕΚΟΛΛΗΘΗ ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΑΞΑΝ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ»
ΡΗΓΜΑ ΥΠΕΣΤΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟΝ
Ως ανεκοινώθη χθες εκ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου την 8ην πρωινήν χθες απεκολλήθη εκ των αβαθών της Καλύμνου το προσαράξαν ελαφρώς εκεί προχθές ατμόπλοιον «Παντελής». Η αποκόλλησις εγένετο τη βοηθεία του μικρού ατμοπλοίου «Γεώργιος Φ.» καθώς και μότορσιπ.

Κατά τας αυτάς πληροφορίας, ζημίαι δεν υπάρχουν, αλλά διετάχθησαν δύται όπως κατέλθουν εις τα ύφαλα και επιθεωρήσουν το σκάφος, εφ’ όσον δε αναφερθή ότι ουδέν ρήγμα υφίσταται, θα δοθή από το Υπουργείον η διαταγή απόπλου του σκάφους εις Πειραιά. Εν τω μεταξύ οι 350 επιβάται, οι οποίοι προορίζοντο διά Κω και Ρόδον μετεφέρθησαν διά του ατμοπλοίου «Πανορμίτης» εις τον προορισμόν των.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ
Εις το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας ανεφέρθη τηλεγραφικώς ότι την 5ην μ.μ. χθες προσήραξεν εις τον λιμένα της Καλύμνου και επί αμμώδους βυθού, το επιβατηγόν δηζελόπλοιον «Παντελής». Του σκάφους επέβαινον 350 επιβάται, εκ των οποίων οι 120 προορίζοντο διά Κω και οι υπόλοιποι 230 διά Ρόδον.


Διά την ανέλκυσιν του «Παντελής» κατεβλήθησαν προσπάθειαι εκ μέρους του μότορσιπ «Μάνος Σ.» χωρίς αποτέελσμα. Κατόπιν τούτου διετάχθη εκ μέρους του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας η μεταφορά των 120 επιβατών διά την Κω υπό του επιβατηγού πετρελαιοκινήτου «Γεώργιος 2» το οποίον προηγουμένως εφωδιάσθη με επαρκή σωστικά μέσα από το «Παντελής».


Επίσης διετάχθη το επιβατηγόν «Πανορμίτης» το οποίον εκτελεί τοπικήν συγκοινωνίαν εις την Δωδεκάνησον όπως παραλάβη τους υπολοίπους 230 επιβάτας του «Παντελής» και τους μεταφέρη εις την Ρόδον.

Διά την ανέλκυσιν του προσαράξαντος σκάφους απέπλευσαν εκ Πειραιώς τα ναυαγοσωστικά «Θησεύς» του οίκου Μάτσα και «Μαρίνα Βερνίκου».
Η προσάραξις του «Παντελής» οφείλεται εις την επικρατούσαν χθες την πρωίαν πυκνήν ομίχλην.

 

ΠΡΟΣΑΡΑΞΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΟΥ
Εις το Υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας ανεφέρθη ότι συνεπεία ομίχλης προσήραξε χθες την πρωίαν εις τον λιμένα της Κω το πετρελαιοκίνητο «Μηρτιδιώτισσα». Το σκάφος κατώρθωσεν αργότερον ν’ αποκολληθή διά την ιδίων του μέσων.
Το «Μυστιδιώτισσα» είχεν αποπλεύσει εκ Πειραιώς. Το «Μυρτιδιώτισσα» απεκολλήθη αργότερον, παρά το ρήγμα που είχεν υποστή ερυμουλκήθη εις Κέφαλον.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!