Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5642 ΦΟΡΕΣ

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023 η Ιερά μας Μητρόπολη υποδέχθηκε επίσημα τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολο στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος άγιος Νέας Ιερσέης χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνά Καμπέρη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παραμυθίας Αρχιμανδρίτη κ. Άνθιμο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη Χαλκιά, τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Σκλιβάκη και τον Διάκονο π. Νικηφόρο Γιαννίκο. Συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσφώνησε κατάλληλα τον άγιο Νέας Ιερσέης εκφράζοντας την χαρά της τοπικής Εκκλησίας και κοινωνίας για την προαγωγή ενός αξίου τέκνου της Ρόδου, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την εκλογή, και συγχαίροντας, ευχήθηκε τά δέοντα προσφέροντας στον Σεβασμιώτατο ως προσωπικό δώρο Σταυρεγκόλπιο.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος άγιος Νέας Ιερσέης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τα θερμά λόγια, αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρέτησε ως Διάκονος την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και τον Καθεδρικό ιερό Ναό και μνημόνευσε του ονόματος του Γέροντός του μακαριστού Μητροπολίτου Αποστόλου καθώς και των ανθρώπων που τότε συνυπηρέτησε και συνεργάστηκε.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο κ. Απόστολο να διακονήσει άξια το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο από τη νέα θέση διακονίας του και να ποιμάνει θεοφιλώς το ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία με τον ζήλο και τα χαρίσματα που τον διακρίνουν.

 

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί