Σε φυσιολογικά επίπεδα γα Αύγουστο η τουριστική κίνηση στο νησί

Σε φυσιολογικά επίπεδα γα Αύγουστο η τουριστική κίνηση στο νησί

Σε φυσιολογικά επίπεδα γα Αύγουστο η τουριστική κίνηση στο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 973 ΦΟΡΕΣ

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι πτήσεις τσάρτερ κι αυτό το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο Ρόδου, και το τουριστικό ρεύμα πλέον αποδεδειγμένα κινείται στα επίπεδα ενός φυσιολογικού Αύγουστου και ειδικότερα στα επίπεδα του περσινού μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου (που είναι πάντα ενδεικτικό για το πώς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση) προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας» συνολικά 244 πτήσεις εξωτερικού με τις οποίες ήρθαν στο νησί μας περίπου 37.700 τουρίστες ενώ αναχώρησαν με αυτές περίπου 40.000 επισκέπτες.


Όπως έγραψε πρόσφατα η «Ροδιακή» μετά από τα όσα δυσάρεστα σημειώθηκαν με τη μεγάλη φωτιά η οποία έβαλε… φρένο στην εξέλιξη της τουριστικής περιόδου φέτος στο νησί μας, η σταδιακή ανάκαμψη είναι γεγονός και υπάρχει κάποια νότα αισιοδοξίας για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου μετά την πολυήμερη πυρκαγιά.
Τα πράγματα στο τέλος του προηγούμενου μήνα ήταν πολύ δύσκολα και το νησί είχε σχεδόν αδειάσει, τόσο γιατί πολλοί επισκέπτες μας αναχώρησαν εσπευσμένα για την πατρίδα τους εκείνο το διάστημα όσο και γιατί για αρκετές μέρες και όσο διαρκούσε η φωτιά οι πτήσεις είχαν ανασταλεί.


Έχοντας περάσει όμως αυτό το κρίσιμο διάστημα, η εικόνα αρχίζει σταδιακά ν’ αλλάζει κι αυτό φαίνεται από τα στοιχεία του αεροδρομίου, επιβεβαιώνοντας όλα όσα είχαν υπογραμμίσει οι τουριστικοί επιχειρηματίες προσφάτως και συγκεκριμένα, ότι η κατάσταση θ’ αρχίσει να βελτιώνεται, κάτι που ήδη γίνεται.

Μεγάλα μέσα ενημέρωσης στη Ρόδο
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί μας φιλοξενούνται αυτές τις μέρες εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης από την Ευρώπη καθώς και εκπρόσωποι από τον τουριστικό οργανισμό ALLTOURS, που συναντήθηκαν χθες με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο της ΕΞΡ Μανώλη Μαρκόπουλο.


Κατά τη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νησί μας μετά τις φωτιές, προσφέροντας και πάλι υψηλού επιπέδου φιλοξενία στους επισκέπτες μας.
Σε μήνυμά του για το γεγονός, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει τα εξής:


«Τον Tour Operator Alltours και δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Γερμανίας, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Münchner Merkur, Rhein-Zeitung, Frankfurter Neue Presse, Mannheimer Morgen, Sächsische Zeitung & Westfälischer Anzeiger δεχθήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στα γραφεία μας στη Ρόδο. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να μπορείς να αποδείξεις στην πράξη το μήνυμα της καμπάνιας του προορισμού.

Ότι δηλαδή, η Ρόδος είναι γεμάτη κόσμο, είναι χαμογελαστή και προσφέρει στους επισκέπτες και φίλους της υπέροχη φιλοξενία». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα (σ,σ, χυες( μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε στον Tour Operator Alltours και σε δημοσιογράφους μεγάλων εφημερίδων και εντύπων της Γερμανίας -όπως Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Münchner Merkur, Rhein-Zeitung, Frankfurter Neue Presse, Mannheimer Morgen, Sächsische Zeitung & Westfälischer Anzeiger-την τουριστική πραγματικότητα και τις μελλοντικές προοπτικές της Ρόδου.

Το νησί σφύζει από ζωή, προσφέροντας σε όλους τους επισκέπτες μία ευχάριστη και ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία, θεμέλιο της οποίας αποτελούν η ζεστή φιλοξενία και ο υψηλός επαγγελματισμός».


Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιογράφοι από μεγάλα πολιτικά και εξειδικευμένα στον Τουρισμό ΜΜΕ, άρχισαν να επισκέπτονται τη Ρόδο εδώ και περίπου δέκα μέρες, σε ταξίδια που οργανώθηκαν απο την περιφέρεια, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τους Tour Operators, για να μεταφέρουν και οι ίδιοι το μοναδικό και ισχυρό μήνυμα της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου