«Αναζωπύρωση μετώπων» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

«Αναζωπύρωση μετώπων»  στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

«Αναζωπύρωση μετώπων» στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3898 ΦΟΡΕΣ

Σφοδρές αντιπαραθέσεις με φόντο τις επικείμενες εκλογές

Σε ρυθμούς προεκλογικής περιόδου, κινήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, με φόντο την καταστροφική πυρκαγιά, καθώς δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις, με τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη, και τα μέλη της δημοτικής αρχής, να υπεραμύνονται των ενεργειών τους και της ανταπόκρισης του δήμου κατά τη διάρκεια εκείνων των δραματικών ημερών και μερίδα της μειοψηφίας να κρατά κριτική στάση.

Επρόκειτο για την ειδική συνεδρίαση του δ.σ. με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας. Και, πράγματι, ήταν μία…ξεχωριστή συνεδρίαση αφού πραγματοποιήθηκε με νωπές ακόμα τις μνήμες της καταστροφής, μία «ανάσα» πριν από τις εκλογές και την ισορροπία δυνάμεων μέσα στο κορυφαίο όργανο, αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με όλες τις συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας.


Ο δήμαρχος, πέρα από την αρχική του τοποθέτηση (βλ. ολόκληρη η τοποθέτηση του δημάρχου στη σελίδα 10), παρενέβη αρκετές φορές και…δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, απαντώντας σε μία προς μία όλες τις επικρίσεις που άκουσαν αυτό το διάστημα, εντός και εκτός αιθούσης.

Αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές, ανέλυσε πως ο δήμος ανταποκρίθηκε στον ρόλο του, που ορίζεται από την πολιτεία, πως αυτοί που έπρεπε ήταν εκεί που έπρεπε από την πρώτη στιγμή, υπερέβαλαν εαυτόν και πως με τις παρεμβάσεις του δήμου κατά την πρωτοφανή εκκένωση αλλά και τη φιλοξενία των τουριστών, η Ρόδος έδωσε την εικόνα «ενός σοβαρού, ευρωπαϊκού, προορισμού». Ο κ. Καμπουράκης, δεν απέφυγε να αφήσει αιχμές για προεκλογική εκμετάλλευση της μεγάλης αυτής περιπέτειας που έζησε το νησί.


«Θα ήθελα να δεσμευτώ ότι, όσα συνέβησαν στο νησί θα μας βρουν πιο προετοιμασμένους, πιο δυνατούς, πιο ικανούς να αντιμετωπίσουμε ασύμμετρες επιθέσεις», είπε ο δήμαρχος και υπενθύμισε τη μήνυση που κατέθεσε ο δήμος στον Άρειο Πάγο για τις πυρκαγιές. «Ήταν μεγάλη φωτιά, ασύμμετρη απειλή», είπε ακόμη για να συμπληρώσει: «Αν νομίζει κάποιος ότι υπάρχουν…manuel για το τι θα κάνεις, μιλάει τελείως θεωρητικά».

Εντάσεις
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από την πρώτη στιγμή, με εντολή του δημάρχου, μετέβησαν στα σημεία που έπρεπε, και ότι ο ίδιος ήταν τέσσερις ημέρες μέχρι τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο όπου διακίνησαν με ασφάλεια χιλιάδες κόσμου, σε συνεργασία και με τη ΡΟΔΑ. Αναφέρθηκε, ακόμη, σε ενέργειες του δήμου, όπως την προμήθεια δέκα οχημάτων και την πρόσληψη 80 ατόμων για την πυροπροστασία.

«Άρα, λοιπόν, ξεκάθαρα: το κομμάτι που αφορά τον δήμο το κάναμε και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε και τόνισε ότι εκ του πονηρού συνδέεται με το κομμάτι της Πυροσβεστικής. Τόνισε, ακόμη, τη σοβαρότητα του δήμου στο να επανέλθει άμεσα το νησί στην κανονικότητα μέσα στον Αύγουστο. Σχετικά με αυτά που γράφονται στο διαδίκτυο, που τους καλούν να ζητήσουν συγγνώμη, ο κ. Καρίκης αναρωτήθηκε γιατί να το κάνει όταν έγιναν όλα τα παραπάνω.


Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος ως γνωστόν έχει αποχωρήσει από την πλειοψηφία και είναι επικεφαλής δημοτικής παράταξης στις επερχόμενες εκλογές. Και απευθυνόμενος στον κ. Καρίκη, είπε: «Θλίβομαι πραγματικά να μας λέτε αυτή τη στιγμή ότι “σιγά που θα πω συγνώμη που έχασα τον ύπνο μου τέσσερις μέρες στον Αρχάγγελο”. Αν όχι εσείς, τότε ποιος κύριε Καρίκη; Αυτοί που οκτώ μέρες ήμασταν στα βουνά και δεν ξέραμε πού είναι το σπίτι μας;

Αυτοί που ξεχάσαμε να κάνουμε μπάνιο και μας έψαχναν τα παιδιά και οι γυναίκες μας; Ή μήπως αυτοί που κοιμόντουσαν... οι γυναίκες, οι μαμάδες με τα παιδιά τους, δίπλα στους τουρίστες γιατί δεν είχαν κάποιον να φροντίσει το παιδί τους στο σπίτι; Ναι, κύριε Καρίκη χίλια συγνώμη έπρεπε να ζητήσουμε γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε, είναι υποχρέωσή μας…». Ακολούθως, συνεχάρη τον αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Δράκο επειδή ζήτησε συγγνώμη.


«Φθάνει η αλαζονεία, φθάνει το να ζούμε σε μία γυάλα…», είπε στη συνέχεια, με τον κ. Καρίκη όμως να αντιδρά λέγοντας ότι αλαζονεία ποτέ δεν τον χαρακτήρισε μέσα σ’ αυτή την αίθουσα από το 2007 που είναι και, κάλεσε τον κ. Κολιάδη να ζητήσει συγγνώμη.


«Εγώ μπορώ να ζητήσω συγγνώμη... να μάθετε κι εσείς», συνέχισε ο τελευταίος, με τους τόνους να ανεβαίνουν ανάμεσα σ’ εκείνον και τον κ. Καρίκη, με τον κ. Κολιάδη να διευκρινίζει ότι εννοεί από τον κόσμο ενώ μίλησε και για θράσος.


Ο κ. Καρίκης, πάντως, εξανέστη ρωτώντας τον επιτακτικά «είπα εγώ τέτοιο πράγμα;» αλλά και «ποια ήταν η αρμοδιότητά μου, να είμαι στη φωτιά ή να συντονίσω είκοσι χιλιάδες κόσμου;» «Stop στον λαϊκισμό», επαναλάμβανε ο κ. Καρίκης λέγοντάς του ότι κάνει επίθεση» ενώ απευθυνόμενος προς το προεδρείο είπε: «Προστατεύστε με από τον κ. Κολιάδη που λαϊκίζει σήμερα. Ήρθε εδώ να λαϊκίσει, να πει ότι ο αντιδήμαρχος έπρεπε να είναι στη φωτιά και όχι να γλιτώσει είκοσι χιλιάδες κόσμου. Λυπάμαι γι’ αυτή την τοποθέτηση και δεν ξαναμιλάω».


Ο κ. Κολιάδης, πάντως, είπε ότι δεν ήρθαν εδώ για να ρίξουν ευθύνες αλλά ούτε και να δώσουν συγχαρητήρια…στους εαυτούς τους αλλά πρώτα απ’ όλα να δώσουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έδωσαν μία μεγάλη μάχη και ευχήθηκε «να μην μας ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, να μάθουμε από αυτό, να γίνουμε καλύτεροι και να προσπαθήσουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να επαναφέρουμε το νησί μας το γρηγορότερο στην αρχική του ομορφιά».


Προχωρώντας η συνεδρίαση, στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς, αναφερόμενος στον κ. Κολιάδη έκανε λόγο για «το κακομαθημένο παιδί της παράταξης που κάνει σόου», ενώ τον αποκάλεσε «αντάρτη» που κατείχε προνομιακές θέσεις. Απαντώντας ο κ. Κολιάδης είπε ότι δεν περίμενε από τον κ. Ταρασλιά αυτούς τους χαρακτηρισμούς και αν θέλει να τον αποκαλεί έτσι…καλοδεχούμενο. «Αφήστε μας να έχουμε μία άλλη άποψη», κατέληξε.


Δεν αποφεύχθησαν οι υψηλοί τόνοι ανάμεσα στον ίδιο και τον αντιδήμαρχο κ. Τάσο Σπανό. Ο πρώτος, τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος δεν έχει την ευθύνη κατάσβεσης των πυρκαγιών και ανέφερε ότι αν συμβεί κάτι θα δούμε τι θα πουν αυτοί που λαϊκίζουν και κάνουν σπέκουλα. Σε κάποιο σημείο η συζήτηση ήρθε στη ΔΕΡΜΑΕ, στην οποία έχουν διατελέσει και οι δύο πρόεδροι. Η αναφορά του κ. Κολιάδη ότι η διαφορά τους είναι ότι εκείνοι μιλάνε για λεφτά ενώ από την πλευρά τους για έργα, προκάλεσε την “έκρηξη” του κ. Σπανού ο οποίος είπε «εγώ έσωσα τη ΔΕΡΜΑΕ και σας την παρέδωσα».


Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τις συμβάσεις για τα καταστήματα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Όπως είπε ο κ. Καμπουράκης, εστάλη μία σύμβαση για προσυμβατικό έλεγχο με αυτούς που ήταν ήδη μέσα στα καταστήματα, εκφράζοντας τη διαφωνία.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κολιάδης αντέδρασε σ’ αυτό. Επίσης, στη ΔΕΡΜΑΕ θα τοποθετηθεί σύμβουλος, ο οποίος θα έχει τον ρόλο εντεταλμένου και θα αναλάβει την προστασία των υποκαταστημάτων της Εταιρείας.


Ακόμη, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, στον δήμο θα οριστεί Επιτροπή η οποία θα έχει συμβουλευτικό ρόλο για την Πολιτική Προστασία και τη διαχείριση φυσικών καταστροφών.

Τοποθετήσεις και κριτική
Στη συνεδρίαση παρών ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κοσμήτορας της Βουλής, κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο οποίος είπε ότι είναι χρέος του να παρευρίσκεται σε τέτοιες κομβικές συνεδριάσεις και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «την ώρα του πολέμου δεν ανοίγουμε ούτε συμβάσεις ούτε εγχειρίδια».

Επισήμανε, ακόμη, ότι κανένας δεν μπορεί να μειώνει τη μεγάλη συνεισφορά του εθελοντικού κινήματος ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν σε κυβερνητικό επίπεδο.


Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος κ. Δημήτρης Κρητικός είπε ότι «είμαστε πολύ μικροί μπροστά στις φυσικές καταστροφές και εκεί θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι.

Εκεί δεν μπορείς να οργανωθείς εάν δεν πιάσεις τη φωτιά από τις πρώτες ώρες», ενώ συνεχάρη όλους τους φορείς «που έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν» και μπόρεσε αυτός ο όγκος των επισκεπτών να μεταφερθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που πρέπει να κάνουμε μετά τις φυσικές καταστροφές είναι ότι θα πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να εντοπίζουμε λάθη, όπως επίσης και να γίνει διαχωρισμός αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις Αρχές.


Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Βατίου, κ. Βασίλης Καλαποδάκης, ο οποίος περιέγραψε τις προσπάθειές τους να μην μπει η φωτιά στο χωριό και έκανε λόγο για έλλειψη συντονισμού. Για τους ίδιους, το μεγάλο θέμα μετά τη φωτιά είναι πώς θα θωρακίσουν τους οικισμούς ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ζώνες πυροπροστασίας.


Έντονα κριτική ήταν η τοποθέτηση του μέλους της μείζονος, κ. Αγαπητού Πάλλα, ο οποίος είπε καταρχάς ότι έναν μήνα μετά την πυρκαγιά…τα ξεχάσαμε όλα. Μίλησε για…αλαλούμ από την έλλειψη συντονισμού και εξήρε τη στάση των εθελοντών. Στον αντίποδα, είπε ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που να συντονίσει τους εθελοντές και τα μηχανήματα.

Είπε, πάντως, ότι υπήρξε συνεργασία με την αντιδήμαρχο κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, τον εντεταλμένο κ. Κώστα Καρίκη. Και συνέχισε λέγοντας: «Πράγματι, υπήρχαν και τα θετικά αλλά το να σβήνει η φωτιά από τ’ Απόλλωνα προς τη Μαλώνα τέσσερις φορές και την επόμενη μέρα να ξαναπαίρνει και να φθάσει στη Μαλώνα, αυτό ήταν πραγματικά αδιανόητο.

Δεν λέω ότι φταίει ο δήμος σε αυτή την περίπτωση αλλά η Πολιτική Προστασία του δήμου οφείλει να βρίσκεται κοντά στις κρατικές υπηρεσίες, να συνεργάζεται και να μπορούμε να δίνουμε την εμπειρία μας στις υπηρεσίες ούτως ώστε να κρατήσουμε αυτά τα μέτωπα σβηστά. Δυστυχώς, δεν έγινε αυτό. Εάν δεν ήταν η Εθελοντική Ομάδα της Σαλάκου στον Προφήτη Ηλία, η φωτιά θα κατέβαινε και στη Σάλακο».


Είπε, ακόμη, προς τον κ. Υψηλάντη ότι τα αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης δεν έκαναν δουλειά. Αναφορά έκανε και στον εθελοντή που βρίσκεται στο νοσοκομείο και είπε ότι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της πλειοψηφίας. Κλείνοντας, ανέφερε ότι το γραφείο Πολιτικής Προστασίας μεταφέρθηκε εκτός Δημαρχείου και απαξιώθηκε.


Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο δήμαρχος ο οποίος αναρωτήθηκε με νόημα αν η φωτιά ξέφυγε από τον δήμο ενώ μίλησε και για τους μεμονωμένους εθελοντές, πλην των πιστοποιημένων ομάδων, που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.


Μίλησε, ακόμη, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν για τον εθελοντή που νοσηλεύτηκε με τον οποίο επικοινώνησε και ενημερωνόταν ενώ την πορεία της υγείας του παρακολουθούσε και ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριάντος, και με την ιδιότητά του ως γιατρός.

Για την αποτροπή της φωτιάς στο Έλαφος και Ελαφίνα, ο κ. Καμπουράκης είπε ότι η πρώτη του επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήταν για την εκκένωση αυτής της περιοχής. Απαντώντας, μάλιστα, στον κ. Καλαποδάκη, είπε ότι οι ζώνες πυροπροστασίας είναι αποκλειστική ευθύνη του Δασαρχείου κι αν επιχειρούσαν κάτι τέτοιο θα κινδύνευαν με αυτόφωρο.


Παίρνοντας τον λόγο, στη συνέχεια, το μέλος της μείζονος κ. Δημήτρης Ζαννετούλης, είπε ότι το Ασκληπειό δεν ξανακάηκε ποτέ έτσι και ότι «σε λίγο θα σας ζητήσουμε και συγγνώμη επειδή αρχίσατε να κάνετε καθαρισμούς στα καμένα» ενώ αναφέρθηκε στον κ. Υψηλάντη και την κυβέρνηση με σκωπτικό σχόλιο, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή ο οποίος είπε ότι ο ίδιος είναι παρών στο δ.σ. και ότι η Ρόδος έχει μόνιμο αεροπλάνο που δεν είχε ποτέ. Μίλησε, ακόμη, ο κ. Ζαννετούλης «για σύγχρονους Νέρωνες» και είπε ότι ο δήμος δεν ήταν έτοιμος και δεν προετοιμάστηκε βάσει σχετικού εγγράφου που ξεκαθαρίζει τις αρμοδιότητες.


Τοποθετήθηκε, στη συνέχεια, το μέλος της μείζονος, κ. Γιώργος Πόκκιας, με την ιδιότητά του ως γραμματέας της ΠΕΔ και είπε, μεταξύ, άλλων: «Φοβάμαι ότι το πόσο σοβαρή κρίση ήταν αυτή ίσως κάποιοι δεν την έχουμε αντιληφθεί ακόμη και ενώ θα έπρεπε να σχεδιάζουμε τρόπους αποκατάστασης και θεραπείας των όποιων προβλημάτων, βρίσκουμε ευκαιρία να βγάλουμε πράγματα τα οποία δεν αξίζουν στον Ροδίτη και τη Ροδίτισσα που μας ακούει σήμερα».


Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ενέργειες που προέβησαν από πλευράς ΠΕΔ, μετά και από εντολή του προέδρου της, δημάρχου Ρόδου. Μεταξύ άλλων, είπε ότι βρέθηκε στα μέτωπα της φωτιάς και ανέφερε ότι τα δέκα οχήματα που διέθεσε η ΠΕΔ στον δήμο, τα δύο βυτιοφόρα, εξοπλισμένα, όπως χρησιμοποιούνται τα τελευταία τριάντα χρόνια.


Κλείνοντας, ο κ. Πόκκιας είπε ότι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή τη δυσάρεστη περιπέτεια είναι η ανάγκη για την εκπόνηση ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινόμενων και είναι σημαντικό να γίνει η καταγραφή των εθελοντικών δυνάμεων που αναδείχθηκαν στη φωτιά και να τους εξοπλίσει.


Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος, ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση του δήμου κατά τη φωτιά στοίχισε περί τα 800-900 χιλιάδες ευρώ, με μία πρώτη καταγραφή. Όμως, τα μισά περίπου αυτοί που βοήθησαν τον δήμο (σ.σ. με καύσιμα, τρόφιμα, νερά, υπηρεσίες) δεν επιθυμούν να τα χρεώσουν, εκφράζοντας τον θαυμασμό και τις ευχαριστίες του προς αυτούς.

Και είπε, ακόμη: «Ο δήμος εξασφάλισε αυτό που έπρεπε να εξασφαλίσει: την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορεί γρήγορα να πάρει διοικητικά τις αποφάσεις για να μπορεί να είναι εκεί την ώρα που έπρεπε». Και συμπλήρωσε: «Η μεμψιμοιρία δεν μου είναι ευπρόσδεκτη. Σε όσους θέλουν να μετατρέψουν τη σημερινή συζήτηση σε προεκλογική διαδικασία για…να ψαρέψουν ψηφοδέλτια, δεν θα τους ακολουθήσω».


Καυτηρίασε ακόμη κάποιες εικόνες από τη Ρόδο σε ΜΜΕ λέγοντας: «Είναι αυτή η εικόνα που είχε ανάγκη ο Ροδίτης και η Ροδίτισσα; Δεν ντρέπονται οι άνθρωποι αυτοί; Βγαίνουν σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, από σημεία του νησιού που καταστρέφονται, και δίνουν συνέντευξη με τσάπα και λένε ότι δεν υπήρχε συντονισμός;

Θα ξαναζήσουμε δηλαδή το Φαληράκι του 2000;». Και συμπλήρωσε: «Καμία εικόνα από τον δήμο δεν δόθηκε που ενθάρρυνε την αμφιβολία του κόσμου ότι έχει επισκεφθεί τουριστικά έναν ευρωπαϊκό, σοβαρό, προορισμό όπου κανένας δεν αποκλείστηκε, κανένας δεν κινδύνευσε, για παν ενδεχόμενο εκκενώθηκαν περιοχές…».


Τοποθετήθηκε, βέβαια, και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα και θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η οπλιτική προστασία του δήμου λειτουργεί με συγκεκριμένο σκοπό και συγκεκριμένο πρωτόκολλο και όχι αυθαίρετα.


Στην τοποθέτησή του ο κ. Σάββας Διακοσταματίου, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη σύμπραξή του με την παράταξη του δημάρχου και, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν εκπροσωπεί πλέον την παράταξη του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο δήμος Ρόδου ανταποκρίθηκε καλά στη φωτιά.
Σημειώνεται, τέλος, ότι, τον λόγο πήραν όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι οποίοι υπεραμυνθήκαν των ενεργειών του δήμου κατά τη διάρκεια της φωτιάς και μίλησε ο καθένας προσωπικά για την εμπειρία του από εκείνες τις δραματικές ημέρες.

Μεταξύ άλλων, η κα Κιαχαγιά είπε «ντροπή» για όσους έκαναν κριτική από τον καναπέ τους ενώ ανέφερε ότι υπήρχαν κάποιοι που δημιουργούσαν συστηματικά πρόβλημα. Ο κ. Τριάντος είπε ότι σε μία τέτοια κλίμακα δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια.
«Εμείς οι…άφαντοι, κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού παλέψαμε με όσα μέσα διαθέταμε», είπε χαρακτηριστικά.


Τον λόγο πήραν ακόμη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέφανος Δράκος, Θανάσης Βυρίνης, Τηλέμαχος Καμπούρης, Σάββας Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, οι εντεταλμένοι κ.κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, Θανάσης Στάμου κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου