Απάντηση της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου για τα δημοσιεύματα που τους καταλογίζουν ρητορική μίσους

Απάντηση της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου για τα δημοσιεύματα που τους καταλογίζουν ρητορική μίσους

Απάντηση της ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου για τα δημοσιεύματα που τους καταλογίζουν ρητορική μίσους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4538 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση για τα όσα καταλογίζονται με πανελλήνια δημοσιεύματα σε βάρος τους, αναφορικά με ρητορική μίσους σε βάρος μεταναστών, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου. Στην απάντηση αναφέρονται:

Σχετικά με το δημοσίευμα το οποίο έχει πάρει πανελλήνιες διαστάσεις με το υποτιθέμενο κάλεσμα εναντίον των μεταναστών από την εθελοντική ομάδα , κανένα κάλεσμα δεν έγινε εναντίον των μεταναστών να διαβάζουν καλά το κείμενο το κάλεσμα ήτανε να αποτρέψουμε να εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους και να σταματήσουμε το κύκλωμα το οποίο τους διακινεί ,οι άνθρωποι αυτοί επειδή δυο-τρεις μέρες ήταν στα βουνά έφταναν στα χωριά μας και έξω από τα σπίτια μας ηλικίας 18 μέχρι 25 και 30 χρόνων μόνοι τους να περιπλανώνται στα χωριά στα μικρά χωριά μας. Η πρωτοβουλία λοιπόν ήταν στα πλαίσια της πυρασφάλειας που έχει και την ευθύνη για την περιοχή η ομάδα μας να περνάμε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το συγκεκριμένο μέρος μήπως και εντοπίσουμε αυτούς τους διακινητές και ειδοποιήσουμε την αστυνομία αυτό ,μέχρι εκεί μπορούμε να κάνουμε και αυτό κάναμε δεν ζητήσαμε από κανέναν να πάρει τα όπλα στα χέρια του ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ… δεν θα απολογηθούμε και δεν θα δώσουμε λογαριασμό ούτε θα μας καταδικάσετε επειδή κάποιοι στα σχόλια ανάφεραν ότι αναφέρουν,σε όλο το διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες τέτοια σχόλια πρέπει να απολογηθούμε και για αυτά η περιοχή στην οποία έβγαιναν και βγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι η μόνη περιοχή στην οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά από κανένα για να προλάβει το λιμενικό και η αστυνομία και η ίδια η ασφάλεια να τους εντοπίσει αυτό μπορείτε να διασταυρώσετε κάνοντας μία έρευνα μέσα από την αστυνομία ή οπουδήποτε αλλού ,αυτό λοιπόν κάναμε . Βγήκαμε κάποια περιπολα για να εντοπίσουμε αυτούς τους διακινητές που περίμεναν καθημερινά τους μετανάστες στα παράλια για να τους μεταφέρουν όπου μεταφέρουνκαι να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Η ταύτιση με το περιστατικό του Έβρου είναι ακραίο καμία σχέση το ένα περιστατικό με το άλλο.

Ξέρετε τι είναι να ξυπνάς το πρωί στα μικρά χωριά μας και να βλέπετε απέναντί σας νεαρά άτομα να περιμένουν δεξιά και αριστερά πού είναι η ασφάλεια μας πώς θα ζήσουμε εμείς σε αυτά τα χωριά αυτό προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε και όχι να αγγίξουμε τους μετανάστες τα κυκλώματα που τους φέρνουν είναι ο στόχος.

Κάτω τα χέρια σας λοιπόν από την ομάδα.. η ομάδα έχει αποδείξει την ευαισθησία της και το κοινωνικό της έργο επαναλαμβάνω δεν είμαστε ρατσιστές είμαστε οικογενειάρχες που αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να είμαστε ασφαλείς αλλά και αυτοί οι άνθρωποι να σταματήσουν να είναι θύματα των διακινητών που στις πλάτες τις δικές τους θησαυρίζουν.

Για όσους δεν θυμούνται ή θέλουν να μη θυμούνται η ομάδα μας ήταν από τις πρώτες τα προηγούμενα χρόνια όταν υπήρχαν οι μετανάστες στην περιοχή των σφαγείων ήμασταν εκεί και βοηθούσαμε τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά.

Περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας για διευκρινήσεις. 

Ο επικεφαλής της ομάδας.

 

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών