Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου και 1.379 οι σύμβουλοι που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας

Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου και 1.379 οι σύμβουλοι που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας

Τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου και 1.379 οι σύμβουλοι που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9106 ΦΟΡΕΣ

Τους 1.379 φθάνει το σύνολο των υποψήφιων συμβούλων για τον δήμο της Ρόδου, μετά την κατάθεση των σχετικών υποψηφιοτήτων που ολοκληρώθηκε πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όπου έληγε η σχετική προθεσμία.

Η μάχη του... σταυρού για την εκλογή των υποψηφίων τόσο στα τοπικά όσο και στο δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, έχει ήδη ξεκινήσει, με τους υποψηφίους να επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και βέβαια την εκλογή τους στα αντίστοιχα όργανα.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να σχηματοποιηθούν και οι υποψήφιοι ανά χωριό καθώς επίσης και οι υποψήφιοι εκείνοι που θα ψηφίζονται για το κεντρικό δημοτικό συμβούλιο.

• Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου κου Αντώνη Καμπουράκη κατατέθηκε με 492 υποψηφίους.

• Ο συνδυασμός του Αλέξανδρου Κολλιάδη κατατέθηκε με 379 υποψηφίους.

• Ο συνδυασμός του Νικολάου Γερονικόλα με 343 υποψηφίους.

• Ο συνδυασμός του Τάκη Πότσου που κατατέθηκε νωρίτερα απ’ όλους με 165 υποψηφίους.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι επικεφαλής των παρατάξεων αναμένεται να παρουσιάσουν και αναλυτικά τους υποψηφίους τους σε ειδικές εκδηλώσεις που ετοιμάζουν ανοίγοντας έτσι κι επίσημα την προεκλογική εκστρατεία, που θα διαρκέσει λιγότερο από 35 μέρες, μέχρι ο ροδιακός λαός να αναδείξει το νέο του δημοτικό συμβούλιο και όλα τα τοπικά συμβούλια στα χωριά μας.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία και των τεσσάρων υποψηφίων πάντως, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και αναμένεται να κλιμακώσουν στοχευόμενες δράσεις και προβολές για τους επικεφαλής των συνδυασμών αλλά και των δημοτικών τους συμβούλων, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για το ντιμπέιτ
Ανοιχτό παραμένει επίσης και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και αναμέτρηση (ντιμπέιτ) όλων των υποψήφιων δημάρχων της Ρόδου, μέσα στις επόμενες μέρες. Την πρόταση κατέθεσε δημόσια ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Β. Καμπουράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν θα αποδεχθούν την πρόταση και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι. Μέχρι και χθες πάντως κανένας δεν είχε απορρίψει το σχετικό ενδεχόμενο.

Αντιμέτωποι με... τεράστια ψηφοδέλτια οι ψηφοφόροι
Αντιμέτωποι με τεράστια σε μήκος ψηφοδέλτια θα βρεθούν οι δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της περιοχής μας, οι οποίοι θα κληθούν να επιλέξουν τους υποψηφίους, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Η... επιμήκυνση των ψηφοδελτίων καθορίζεται με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και αντιστοιχεί στην αντίστοιχη αύξηση των υποψηφίων καθώς επίσης και την ένταξη των τοπικών συμβουλίων σε κάθε συνδυασμό.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ρόδου όπου στον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης το ψηφοδέλτιο θα πλησιάσει το ένα μέτρο(!) παρά δύο πόντους.

Αντίστοιχα μεγαλύτερα σε μήκος θα είναι επίσης και τα ψηφοδέλτια που θα αποσταλούν στους δήμους Τήλου, Σύμης, Καρπάθου, Πάτμου, κ.λπ. συγκριτικά πάντα με τις προηγούμενες φορές ακόμα και την εκλογική αναμέτρηση του 2014 όπου τα τοπικά συμβούλια ήταν ενοποιημένα με τα αντίστοιχα δημοτικά.

Για παράδειγμα, το ψηφοδέλτιο της Τήλου, από 40 πόντους ύψος και 14 πλάτος θα έχει τώρα 80 πόντους ύψος, ενώ το πλάτος παραμένει το ίδιο σε όλα τα ψηφοδέλτια σε όλους τους δήμους του νομού μας.

Αντίστοιχα, το ψηφοδέλτιο στην περίπτωση της Σύμης από τους 40 πόντους θα φθάσει τους 70.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου