Θεσμός έχει γίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Θεσμός έχει γίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Θεσμός έχει γίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1600 ΦΟΡΕΣ

Θεσμός έχει γίνει πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, αφού φέτος πραγματοποιείται για 16η χρονιά, από αύριο, 8 Σεπτεμβρίου, έως και τις 12 του μηνός, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό μη Κερδοσκοπικό Φορέα για τη διάδοση των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», τον δήμο Ρόδου και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την καλλιτεχνική και γενική διεύθυνση της ειδικής συμβούλου διαχείρισης πολιτισμού, κας Πηνελόπης Σερδάρη, που είναι και η ιδρύτριά του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Τέρης Χατζηιωάννου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Χρήστος Μπάρδος και η κα Σερδάρη, αναφέρθηκαν στο τι μπορεί να προσφέρει το Φεστιβάλ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με την καταστροφική πυρκαγιά να έχει προηγηθεί.

Αφού έκανε την εισαγωγή ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, μιλώντας για τη σημασία του Φεστιβάλ μετά από τόσα χρόνια που διεξάγεται, ο κ. Μπάρδος ανέφερε ότι «η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει επενδύσει σε εκδηλώσεις οι οποίες είναι όχι μόνο ποιοτικές αλλά και διεθνείς, έτσι ώστε η φήμη της Ρόδου αλλά και όλων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου να ταξιδέψει και εκτός των γεωγραφικών της ορίων».

Είπε, ακόμη, ότι η ποιοτική αναβάθμιση του Φεστιβάλ είναι εμφανής και «επιτέλους, η Ρόδος μας, μετά τις μεγάλες φωτιές έχει βρει τον κανονικό της ρυθμό κι έχει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πρώτο πλάνο, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί νησιώτες».

Η κα Σερδάρη, αφού ευχαρίστησε τόσο την περιφέρεια όσο και τον δήμο Ρόδου, είπε: «Φέτος, κι εμείς ως Φεστιβάλ, αποφασίσαμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην ανάκαμψη του νησιού μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο που πέρασε με τις πυρκαγιές και ειδικά το νότιο τμήμα, το οποίο υπέφερε περισσότερο. Και, με το δικό μας το έργο να προβάλουμε τη Ρόδο εντός και εκτός Ελλάδος διότι αυτή τη στιγμή νομίζω το χρειάζεται περισσότερο απ’ όλα.

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλο τον κόσμο και ειδικά από αυτές τις περιοχές, να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ μας και ν’ ακούσουν και κάτι άλλο, που ίσως δεν είναι στην καθημερινότητά τους αλλά είναι μία μουσική που, αν έρθουν μία φορά να την ακούσουν, θα θέλουν πάντα να έρχονται...».

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας