Ποιοι υποψήφιοι για τον δήμο της Ρόδου παραιτήθηκαν και δεν ανακηρύχθηκαν από το δικαστήριο

Ποιοι υποψήφιοι για τον δήμο της Ρόδου παραιτήθηκαν και δεν ανακηρύχθηκαν από το δικαστήριο

Ποιοι υποψήφιοι για τον δήμο της Ρόδου παραιτήθηκαν και δεν ανακηρύχθηκαν από το δικαστήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7583 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 16 άτομα δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις παρατάξεις, καθώς, είτε παραιτήθηκαν είτε ¨κόπηκαν¨ για τυπικούς ή τεχνικούς λόγους.

Εκτός από τον κο Τάσο Σπανό και τις δύο υποψήφιες από την ΔΕ Ιαλυσού, το δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του:

ΔΕΝ ανακηρύσσονται, λόγω νομότυπης και εμπρόθεσμης παραίτησής τους μετά την 31.8.2023 σύμφωνα με το άρθ.16 παρ.4 του ν.2804/2021, σε συνδυασμό με τη με αριθμό 939 και ΑΠ.71599/31.8.2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (σελ.12 παρ.Β5, υποσημ.27), χωρίς τούτο να επηρεάζει τη νομιμότητα του συνδυασμού στον οποίο εμφανίζονται, οι κάτωθι υποψήφιοι:

1) ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Γεώργιος του Νικολάου, υποψήφιος Πρόεδρος δημοτικής Κοινότητας Αρνίθας της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου του Δήμου Ρόδου με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

2) ΣΑΡΙΚΑΣ Στυλιανός του Αντωνίου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

3) ΝΙΚΟΛΗΣ Αντώνιος του Αντωνίου, υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Αφάντου της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

4) ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ Ιωάννης του Αναστάσιου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

5) ΣΩΤΑΥΡΟΣ Γεώργιος του Ιωάννη, υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Καλάθου της Δημοτικής Ενότητας ΛΙΝΔΙΩΝ του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

6) ΚΕΠΕΡΗΣ Εμμανουήλ του Παναγιώτη, υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Καλυθιών της Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

7) ΤΖΑΜΠΕΡΗ Αλέξανδρος του ΝΕΖΑΜ ΕΛ ΝΤΗΝ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Πεταλούδων του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

8) ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΑΚΗ Σοφία του Βασιλείου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΕΝΑ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

9) ΣΑΒΒΕΝΑΣ Μιχαήλ-Τσαμπίκος του Εμμανουήλ, υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Ισίδωρου της Δημοτικής Ενότητας ΑΤΑΒΥΡΟΥ του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

10) ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ Αστερόπη-Νεκταρία του Βασιλείου, υποψήφια σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Λίνδου της Δημοτικής Ενότητας ΛΙΝΔΙΩΝ του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

11) ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ Ελευθερία του Σοφοκλή, υποψήφια σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου της Δημοτικής Ενότητας ΡΟΔΟΥ του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

12) ΚΑΛΟΥΔΗΣ Ιωάννης του Γεωργίου, υποψήφιος σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου της Δημοτικής Ενότητας ΡΟΔΟΥ του Δήμου Ρόδου, με τον συνδυασμό “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”.

ΙΙΙ) Τέλος, ΔΕΝ διορθώνεται η αιτούμενη με την από 8.9.2023 εξώδικη δήλωση συμπλήρωσης των ονοματεπωνυμικών στοιχείων, που επιδόθηκε νόμιμα από τον δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Ρόδου Ιωάννη Μόσχου και αφορά στον υποψήφιο σύμβουλο στη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου του Δήμου Ρόδου με τον συνδυασμό “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”, Παπαχρήστο Νικόλαο του Ηλία, για τους εξής λόγους:

Σύμφωνα με το άρθ.15 παρ.8 περ.β’ του ν.2804/2021 “...β) Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί πέραν του ονόματος ή του επωνύμου του υποψηφίου και υποκοριστικό ή ψευδώνυμο, καλλιτεχνικό ή άλλο, αυτού, εφόσον με αυτό είναι ευρύτερα γνωστός. Στην περίπτωση αυτή, το υποκοριστικό ακολουθεί το όνομα ή το επώνυμο και τίθεται σε παρένθεση. Δεν επιτρέπεται να τίθεται άλλο στοιχείο πέραν του υποκοριστικού ή ψευδωνύμου, όπως κάθε είδους επαγγελματική, πολιτική ή άλλη ιδιότητα. Στην περίπτωση αυτή, η αναγραφή θεωρείται μη γενόμενη και ο υποψήφιος ανακηρύσσεται από το δικαστήριο μόνο με τα ονοματεπωνυμικά του στοιχεία….”.

Στην προκειμένη περίπτωση ο άνω υποψήφιος Παπαχρήστος Νικόλαος του Ηλία με την άνω αίτησή του ζητά να προστεθεί δίπλα στο όνομά του και σε παρένθεση το ψευδώνυμο (παρατσούκλι) “ΠΡΟΕΔΡΟΣ”, πλην όμως, δεδομένου ότι τούτο κρίνεται ότι παραπέμπει σε ιδιότητα επαγγελματική ή και πολιτική, η αιτούμενη διόρθωση απορρίπτεται. Κατόπιν τούτου, ο άνω υποψήφιος Παπαχρήστος Νικόλαος του Ηλία ανακηρύσσεται μόνο με τα συγκεκριμένα ονοματεπωνυμικά του στοιχεία.

Κρίθηκε, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στη Ρόδο στις 10.9.2023, σε δημόσια, στο ακροατήριο, συνεδρίαση του δικαστηρίου αυτού.

Διαβάστε ακόμη

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία