Νεκτάριος Φλοσκάκης: Τα πυροσβεστικά οχήματα προστατεύουν τη Ρόδο μας. Ώρα για δράση και όχι για μικροπολιτική

Νεκτάριος Φλοσκάκης: Τα πυροσβεστικά οχήματα προστατεύουν τη Ρόδο μας. Ώρα για δράση και όχι για μικροπολιτική

Νεκτάριος Φλοσκάκης: Τα πυροσβεστικά οχήματα προστατεύουν τη Ρόδο μας. Ώρα για δράση και όχι για μικροπολιτική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2046 ΦΟΡΕΣ

Από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τη μίσθωση 15 πυροσβεστικών οχημάτων από τον δήμο Ρόδου: 

Με αφορμή όσα διακινούνται σχετικά με τη νέα μίσθωση των 15 πυροσβεστικών οχημάτων, για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Ο Δήμος Ρόδου προέβη στην προμήθεια των οχημάτων στις 27 Ιουλίου, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενημερώσει για κίνδυνο αναζωπυρώσεων μέχρι και δέκα ημέρες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Και πράγματι, ήταν αναγκαία η παρέμβασή τους στην αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων αλλά και στην κατάσβεση μικρότερης έκτασης συμβάντων που εκδηλώθηκαν στη συνέχεια, όπως η πυρκαγιά στην περιοχή της Κυμισάλας στις 29 Αυγούστου. Από την πρώτη μέρα της άφιξής τους μέχρι και σήμερα, τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στη Ρόδο. Η διαδικασία για την υπογραφή της νέας σύμβασης μίσθωσης ξεκίνησε πριν από εβδομάδες.

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στις 5 Σεπτεμβρίου και η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».Τα οχήματα θα παραμείνουν στη Ρόδο μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στο τέλος Οκτωβρίου με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση οποιουδήποτε κίνδυνου τυχόν παρουσιαστεί και την προστασία του νησιού μας.Τέσσερα από τα 15 οχήματα έχουν διατεθεί σε πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες (ΕΘΟΜΑΚ Σαλάκου, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., Ο.Α.Κ., ΕΟΠΚ). Έχουν χρεωθεί στους αρχηγούς τους ή σταθμεύουν σε φυλάκια.

Τα υπόλοιπα έχουν διατεθεί σε δημοτικές κοινότητες, κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου.Αυτοί που κατηγορούσαν το Δήμο ότι δεν φρόντισε την πολιτική προστασία (παρά τους πόρους που διατέθηκαν) σήμερα μας κατηγορούν ότι ενισχύσαμε προληπτικά τις δυνατότητες πυρόσβεσής μας.Τους αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας που μπορούν εύκολα να συμπεράνουν ποιοι ασκούν κριτική για μικροπολιτικούς λόγους και ποιοι εργάζονται για το καλό της Ρόδου μας.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»