Διαφωνία εισαγγελέως με ανακρίτρια για την προφυλάκιση δύο Ρομά

Διαφωνία εισαγγελέως με ανακρίτρια για την προφυλάκιση δύο Ρομά

Διαφωνία εισαγγελέως με ανακρίτρια για την προφυλάκιση δύο Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3382 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς στο Καρακόνερο

Διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και ανακρίτριας, αναφορικά με το αν θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι με όρους δύο από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση πυροβολισμών με καραμπίνες σε βάρος 18χρονου ομόφυλού τους, υπήρξε μετά την απολογία τους, ενώ σε ό,τι αφορά τους λοιπούς τρεις Ρομά που επίσης κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές Aρχές της περιοχής μας μετά από καταγγελία που έκανε ο 18χρονος Ρομά σε βάρος των ομόφυλών του, μόλις τρεις ημέρες μετά την κατηγορία και σύλληψη του 46χρονου πατέρα του για πυροβολισμούς σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας Ρομά.


Έτσι μετά την καταγγελία του 18χρονου ο οποίος μετέβη και στο Nοσοκομείο της Ρόδου για πρώτες βοήθειες και υπήρξε κι εκεί επεισόδιο, συνελήφθησαν ένας 50χρονος Ρομά, οι δύο γιοι του ηλικίας 27 και 30 ετών αντίστοιχα, ένας 27χρονος και ένας 21χρονος, ομόφυλο;i του όλοι.


Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων, οι οποίοι και κρατήθηκαν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα εξής αδικήματα:
• Απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού
• Συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού
• Παράνομη οπλοφορία όπλου
• Οπλοχρησία


Προχθές το πρωί ξεκίνησαν να προσάγονται διαδοχικά ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου οι κατηγορούμενοι, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις οι οποίες και ολοκληρώθηκαν προχθές βράδυ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι πέντε εμπλεκόμενοι Ρομά, αρνήθηκαν ότι έχουν την όποια σχέση με την υπόθεση και τα όσα τους καταλογίζονται, τονίζοντας ότι ουδέποτε πυροβόλησαν εναντίον του 18χρονου ομόφυλού τους.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών και ο 18χρονος φέρεται να προέβη σε δήλωση με την οποία ουσιαστικά αναιρεί την αρχική καταγγελία που είχε κάνει, καθώς φέρεται να ισχυρίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι Ρομά δεν άνοιξαν πυρ εναντίον του αλλά την πράξη αυτή, την έκαναν μεταξύ τους μέλη της οικογένειας τους για να τους ενοχοποιήσουν, καθώς ο 46χρονος πατέρας του βρiσκ;oταν ήδη στη φυλακή.


Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν ομόφωνα, οι τρεις Ρομά ηλικίας 30 ετών, 27 ετών (όχι ο γιος του 50χρονου) και 21 ετών να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τούς μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ, έκαστος.


Σε ότι αφορά τον 50χρονο και τον 27χρονο γιο του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ της κας Εισαγγελέως η οποία ζήτησε την προφυλάκιση των δύο ανδρών και της ανακρίτριας που ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


Τη διαφωνία αυτή πρόκειται να «λύσει» με βούλευμά του, τις επόμενες ημέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, έως τότε ο 50χρονος και ο 27χρονος γιος του αφέθηκαν ελεύθεροι.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους πέντε Ρομά, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 πήγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 18χρονος Ρομά και προέβη σε καταγγελία σε βάρος τους.


Συγκεκριμένα, ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι στις 4 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πέντε ομόφυλοι του μετέβησαν με αυτοκίνητο (τύπου αγροτικό) που οδηγούσε ο 30χρονος κατηγορούμενος και επέβαιναν στην καρότσα οι άλλοι τέσσερις στον καταυλισμό και στάθμευσαν περίπου είκοσι μέτρα από το παράπηγμα που μένει.


Στη συνέχεια, ο 18χρονος είπε πως ο 50χρονος με τον 27χρονο γιο του κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και έβαλλαν εναντίον του με δύο καραμπίνες τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντας τον στα πόδια ελαφρά. Μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή.


Οι αστυνομικοί που αναζήτησαν τους φερόμενους ως δράστες τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν τελικά στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 μεσημβρινές ώρες, έξω από τα επείγοντα του Νοσοκομείου της Ρόδου όπου είχε μεταβεί ο 18χρονος για τις πρώτες βοήθειες και τελικά εκτυλίχθηκε εκεί κι άλλο επεισόδιο μεταξύ των δύο οικογενειών Ρομά.


Πάντως και οι πέντε συλληφθέντες εξεταζόμενοι προανακριτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και δήλωσαν ότι την ώρα που φέρονται να συμμετείχαν στο περιστατικό σε βάρος του 18χρονου στο Καρακόνερο, εκείνοι βρίσκονταν σε σούπερ μάρκετ και ψώνιζαν.
 

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια