Συνάντηση του δημάρχου με εργαζομένους του «ΡΟΔΑ»

Συνάντηση του δημάρχου με εργαζομένους του «ΡΟΔΑ»

Συνάντηση του δημάρχου με εργαζομένους του «ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1392 ΦΟΡΕΣ

Η δημοτική αρχή θα στηρίξει όποια απόφαση πάρουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ «ΡΟΔΑ», όπως διαβεβαίωσε χθες και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης τους εργαζομένους, σε συνάντηση που είχε μαζί τους στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάσει τα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών και βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου, από την 1η Ιανουαρίου του 2024 καταργούνται όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων και μεταφέρονται σ’ αυτούς. Η «ΡΟΔΑ» είναι κοινωφελής επιχείρηση, κάτι που σημαίνει ότι, εφόσον εφαρμοστεί ως έχει το νέο νομοσχέδιο, λύεται αυτοδικαίως.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος μετέβη στη «ΡΟΔΑ» συνοδευόμενος από τον υποψήφιο με την παράταξή του κ. Σάββα Διακοσταματίου, καθώς και συνεργάτες του. Από την αρχή, ξεκαθάρισε στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός σε όποια απόφαση πάρουν. Στη συνέχεια, τους κατέθεσε την άποψή του ότι, εφόσον η επιχείρηση μεταφερθεί στον δήμο (ως Υπηρεσία) θα υπάρξουν προβλήματα και δυσλειτουργίες ενώ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για τον δήμο το οποίο έχει να κάνει με κοινωφελείς σκοπούς.

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους, κ. Μανώλης Κοντουδάκης είπε προς τον δήμαρχο, ότι αυτό είναι κάτι που τους στενοχωρεί ωστόσο από πλευράς τους θέλουν να μεταφερθούν στον δήμο καθώς πρώτιστο μέλημά τους είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους και θεωρούν ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα είναι εξασφαλισμένη η δουλειά τους.

Ο λόγος είναι ότι, η «ΡΟΔΑ» έχει δραματικές ελλείψεις στο προσωπικό της. Χαρακτηριστικό είναι ότι χρειάζονται σαράντα οδηγοί για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της (ως επιχείρηση) για την επόμενη εικοσαετία.

Ο κ. Διακοσταματίου μίλησε επίσης στους εργαζομένους, συμπορευόμενος στην ίδια κατεύθυνση με τον δήμαρχο.

Στο τέλος της συνάντησης, συμφώνησαν ότι θα ξανασυναντηθούν και, ο κ. Καμπουράκης ζήτησε να του αποστείλουν εγγράφως την απόφαση που πήραν και τις προτάσεις τους ώστε να επανεξετάσουν το θέμα και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»