Σε βαθμό κακουργήματος η δίωξη σε 39χρονο για τα φυτά κάνναβης

Σε βαθμό κακουργήματος η δίωξη σε 39χρονο για τα φυτά κάνναβης

Σε βαθμό κακουργήματος η δίωξη σε 39χρονο για τα φυτά κάνναβης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5017 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ασκήθηκε σε βάρος 39χρονου από την Κρήτη που συνελήφθη στη Ρόδο να έχει δημιουργήσει υδροπονική καλλιέργεια για την ανάπτυξη φυτών κάνναβης.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν εννέα φυτά και το χρηματικό ποσό των 31.950 ευρώ.

Ο συλληφθείς κρατείται προκειμένου την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς περιήλθαν πληροφορίες ότι ο 39χρονος ασχολείται με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Έτσι προχθές (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023) στη μία και μισή το μεσημέρι, εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου να μεταφέρει με ένα αυτοκίνητο δύο μεγάλους σωλήνες.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Το εργαστήριο βρισκόταν σε παρακείμενη αποθήκη στον αύλειο χώρο του σπιτιού του και μέσα εκεί ήταν όλος ο εξοπλισμός, αλλά και 9 φυτά κάνναβης σε φάση ανάπτυξης.

Ακόμα, μέσα στο σπίτι του βρέθηκαν 0,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 33 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, πλήθος σπόρων κάνναβης που δεν ήταν συσκευασμένοι, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας καθώς και το χρηματικό ποσό των 31.950 ευρώ.

Συγκεκριμένα, συνολικά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• 9 φυτά κάνναβης σε γλάστρες υπό ελεγχόμενες συνθήκες
• Μικροποσότητα κάνναβης
• Πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης
• 31.950 ευρώ
• Ζυγαριά ακριβείας
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Σε βάρος του 39χρονου που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και της καλλιέργειας φυτού κάνναβης και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος προανακριτικά ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών τα τελευταία 18 χρόνια και πως την εγκατάσταση τη δημιούργησε σταδιακά εδώ και δύο με τρία χρόνια προκειμένου να βγάζει την ποσότητα που χρειάζεται για τον εαυτό του.

Σε κάθε περίπτωση, ο 39χρονος κρατείται και θα δώσει πλέον αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση στον ανακριτή Ρόδου την Παρασκευή το πρωί.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια