Μουσείο της Εφορίας Ρόδου στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της Εφορίας

Μουσείο της Εφορίας Ρόδου στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της Εφορίας

Μουσείο της Εφορίας Ρόδου στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου της Εφορίας

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6435 ΦΟΡΕΣ

Μία σημαντική, πρωτότυπη αλλά και πρωτοποριακή πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Δωδεκανήσου, δημιουργώντας το Μουσείο της Οικονομικής Εφορίας!

Το συγκεκριμένο Μουσείο στεγάζεται σε αίθουσα στο ισόγειο του κτηρίου της Εφορίας Ρόδου, στην περιοχή Ζέφυρος και ο επισκέπτης που θα βρεθεί εκεί, κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο με τη βοήθεια αντικειμένων από το αρχείο της Υπηρεσίας!

Ιστορικά βιβλία, έγγραφα, σπάνιες σφραγίδες, μηχανήματα γραφείου, έπιπλα και διάφορα σπάνια αντικείμενα, τα οποία αποτελούν την ιστορία της Υπηρεσίας, είναι μερικά από τα εκθέματα του Μουσείου της Οικονομικής Εφορίας.

Αντικείμενα, που πλέον, όχι μόνο δεν χρησιμοποιούνται, αλλά δεν υπάρχουν καν, όπως πολύγραφοι, γραφομηχανές, αριθμομηχανές, μηχανές διάτρησης-θεώρησης τιμολογίων, είδη γραφείου κ.ά. που κάποτε αποτελούσαν απαραίτητα βοηθήματα για τους εφοριακούς, κοσμούν την αίθουσα του Μουσείου που φέρει την ονομασία «Η ιστορία της Οικονομικής Εφορίας»!

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Δωδεκανήσου κ. Θεοδόσης Στεφανάκης, η πρωτοβουλία τους αυτή, στηρίχθηκε από τη Διοίκηση της Υπηρεσίας και αποτελεί μοναδική δράση σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα ο διοικητής έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πιθανόν να παραστεί στα επίσημα εγκαίνια:

«Η δημιουργία του “Μουσείου”, αποτέλεσε μία πρωτοβουλία που έγινε με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου και αποτέλεσε ένα όραμα δεκαετιών του συλλόγου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητή της Δ.Ο.Υ. κ. Νικόλαο Καλογερόπουλο, ο οποίος στήριξε το εγχείρημα κι έγινε με κοινή προσπάθεια του Συλλόγου Εργαζομένων και της Υπηρεσίας.

Αποτελεί ηθική ικανοποίηση το γεγονός, ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον επισκεψιμότητας από πολλούς φορείς (σχολεία, συλλόγους, λογιστές, κ.ά.) και θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο θα πρέπει να αναδεικνύουν ανάλογες δράσεις και πέρα από τα στενά δημοσιοϋπαλληλικά όρια», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου