Στα «μαλακά» έπεσαν τέσσερις κατηγορούμενοι για τη μεταφορά χασίς στην Κάλυμνο

Στα «μαλακά» έπεσαν τέσσερις κατηγορούμενοι για τη μεταφορά χασίς στην Κάλυμνο

Στα «μαλακά» έπεσαν τέσσερις κατηγορούμενοι για τη μεταφορά χασίς στην Κάλυμνο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσαν χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής και τρεις Έλληνες, που δικάστηκαν για ένα κιλό και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατηγορείται ότι μετέφερε 85χρονος από την Κω στην Κάλυμνο για να τα παραδώσει σε 62χρονη, ώστε να διατεθούν σε τοξικομανείς του νησιού!

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από επτά χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 85χρονο μόλις αφίχθη στο νησί φέρνοντας τα ναρκωτικά, καθώς και μία 44χρονη η οποία διέμενε μαζί με την 62χρονη. Οι δύο γυναίκες έχουν συγγενική σχέση, ενώ στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ως ηθικός αυτουργός σε διακίνηση ναρκωτικών.

Χθες, το δικαστήριο αθώωσε τον αλλοδαπό και την 62χρονη, έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη (ήταν σε βαθμό πλημμελήματος για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση) για την 44χρονη.

Σε ό,τι αφορά τον 85χρονο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για μία πράξη μεταφοράς και κατοχής, αυτή που τελέστηκε το Φεβρουάριο του 2016 οπότε και συνελήφθη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 85χρονος επιβιβάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2016 το απόγευμα σε σκάφος από το Μαστιχάρι της Κω και μετέβη με αυτό στο λιμάνι της Καλύμνου. Μαζί του είχε και 1.108 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία –σύμφωνα με την Αστυνομία- επρόκειτο να παραδώσει στην 62χρονη για περαιτέρω διακίνηση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, έχοντας αξιοποιήσει πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους έστησαν «καρτέρι» στον 85χρονο, τον οποίο και ακινητοποίησαν κατά την άφιξή του στο νησί.

Σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 108 γραμμαρίων, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία της 62χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι διέμενε και η 44χρονη νύφη της, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν περίπου 7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού εντοπίστηκαν 54 υπνωτικά χάπια, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 πλαστικές συσκευασίες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην ίδια υπόθεση φέρονταν να εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος και κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις στους εμπλεκόμενους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία και προμήθεια και κατοχή για ιδία χρήση.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες