Ρόδος: Τη Δευτέρα θα γίνει η δίκη για τη ληστεία σε βάρος 18χρονου

Ρόδος: Τη Δευτέρα θα γίνει η δίκη για τη ληστεία σε βάρος 18χρονου

Ρόδος: Τη Δευτέρα θα γίνει η δίκη για τη ληστεία σε βάρος 18χρονου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3803 ΦΟΡΕΣ

Η άγρια ληστεία σε βάρος 18χρονου, ο οποίος χτυπήθηκε από τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνος, με λοστό αλλά και με τα χέρια τους θα αναβιώσει την προσεχή Δευτέρα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου.

Το περιστατικό είχε εκτυλιχθεί στην πόλη της Ρόδου στα μέσα Αυγούστου του 2022 και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνέλαβαν ως δράστες τέσσερα άτομα (δύο ανήλικους και δύο ενήλικες) ηλικίας τότε 17,18,19 και 20 ετών αντίστοιχα.

Μάλιστα οι διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους ήταν σε βαθμό κακουργήματος και είχαν παραπεμφθεί στην ανάκριση απ’ όπου μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι όλοι με περιοριστικούς όρους.

Καθώς όμως ο 18χρονος δεν είχε ενηλικιωθεί και επίσης και ο 17χρονος ήταν ανήλικος, ως προς αυτούς τους δύο η υπόθεση διαχωρίστηκε και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, ενώ οι λοιποί δύο ενήλικες κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν στο αρμόδιο δικαστήριο.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται και θα δικαστούν για τέσσερα αδικήματα:

• Ληστεία από κοινού.

• Παράνομη οπλοφορία.

• Παράνομη οπλοχρησία.

• Επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Δήμος Μουτάφης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει κάνει στην Aστυνομία ο 18χρονος, είχε σημειωθεί μεταξύ 12.30 με μία τα ξημερώματα στις 12 Αυγούστου 2022, έξω από το σπίτι του παθόντος στην Ανάληψη.

Ο 18χρονος παρακολουθούσε σε γραφεία συνδέσμου ομάδας τον αγώνα της ομάδας του και όταν τελείωσε, περίπου στις 12.30 έφυγε με το ηλεκτρικό του πατίνι. Μαζί ήταν και δύο φίλοι του που επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και οι οποίοι τον ακολούθησαν για παρέα.

Κάποια στιγμή – σύμφωνα με την καταγγελία- αντιλήφθηκαν ότι ένα αυτοκίνητο τους ακολουθούσε. Μάλιστα για να επιβεβαιωθούν οι τρεις φίλοι, έκαναν έναν κύκλο στο σημείο που βρίσκονταν και το όχημα ήταν ακόμη πίσω τους.

Όταν έφθασαν έξω από το σπίτι του 18χρονου, ο οδηγός του δικύκλου έφυγε και έμειναν οι άλλοι δύο. Τότε σημειώθηκε και το περιστατικό.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου παθόντος, το αυτοκίνητο που τους ακολουθούσε σταμάτησε, βγήκαν από αυτό 4-5 άτομα που του όρμησαν και άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ κατέθεσε ότι κρατούσαν σιδερολοστό και φορούσαν μάλλον κοκάλινα γάντια μηχανής.

Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στην πλάτη ιδίως και του πήραν το τσαντάκι που φορούσε «χιαστί» και το οποίο περιείχε διάφορα προσωπικά του έγγραφα, ένα ρολόι αξίας 1.000 ευρώ, γυαλιά ηλίου και άλλα προσωπικά του είδη.

Ο ίδιος είπε πως αυτοί που τον χτύπησαν φορούσαν «σκούρα ρούχα και κράνη».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατάθεση που έκανε ο 18χρονος παθών στους αστυνομικούς δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη για τον 19χρονο οδηγό, όχι όμως και για τους λοιπούς κατηγορούμενους.

«Επίθεση μεταξύ συνομηλίκων»
Μετανιωμένοι είχαν εμφανιστεί κατά την απολογία τους οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην ανακρίτρια Ρόδου, για το επεισόδιο που είχε προκληθεί το οποίο και χαρακτήρισαν «ατυχές συμβάν», και ζήτησαν συγγνώμη τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν ένιωθαν περήφανοι για όσα είχαν γίνει.

Ωστόσο διευκρίνισαν ότι δεν επρόκειτο για ληστεία αλλά για «μία επίθεση μεταξύ συνομηλίκων», ενώ είχαν ξεκαθαρίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν πρόθεση να χτυπήσουν τον 18χρονο απλά «ξέφυγε η κατάσταση».

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι επανέλαβαν τα όσα προανακριτικά είχαν δηλώσει στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας Ρόδου, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πιο αναλυτικά, ο 19χρονος και ο 20χρονος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3.000 ευρώ έκαστος, και ο 17χρονος με τον 18χρονο, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, και της εμφάνισής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες