Νέα καταγγελία της Κατερίνας Σαράντη γι’ αποκλεισμό από τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Νέα καταγγελία της Κατερίνας Σαράντη  γι’ αποκλεισμό από τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Νέα καταγγελία της Κατερίνας Σαράντη γι’ αποκλεισμό από τον Μαραθώνιο της Αθήνας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1568 ΦΟΡΕΣ

Παρά τον περσινό …ντόρο και την έντονη διαμαρτυρία από την Κατερίνα Σαράντη για την απαγόρευση του ΣΕΓΑΣ στους αθλητές με αναπηρία να συμμετάσχουν με τα αμαξίδιά τους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η κατάσταση, δυστυχώς, παραμένει η ίδια.

Η πρωταθλήτρια παρατριάθλου από τη Ρόδο με νέα ανακοίνωσή της καταγγέλλει τους διοργανωτές για μισαναπηρισμό, αφού ούτε φέτος θα μπορούν να σταθούν στην εκκίνηση της αυθεντικής διαδρομής τα άτομα με χειρήλατα αμαξίδια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:
«Θέμα: "Απαγόρευση Ανάπηρων Αθλητών από την Kλασική διαδρομή του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας".

Ένα χρόνο πριν, μετά την ανακοίνωση του αποκλεισμού μας από τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Άλεξ Φερρέτος κι εγώ παρευρεθήκαμε στην εκκίνηση των 42χλμ. μη πιστεύοντας ότι θα εμμένουν στην απαγόρευση.

Κι όμως, διατάσσοντας… χέρια πόδια, απειληθήκαμε πως εάν τολμήσουμε να περάσουμε από την εκκίνηση θα μας βγάλουν έξω σηκωτούς. Μετά από συζήτηση που αποδείκνυε περίτρανα την ασχετοσύνη των υπευθύνων, μας παρακάλεσαν να φύγουμε. Φαντάζεστε τη δυσφήμηση της χώρας μας; Όπου δύο ανάπηροι αθλητές πετιούνται έξω σηκωτοί;

Δώσαμε τον λόγο μας στον κ. Νίκο Πολία και στον κ. Δημήτρη Χαλβατσάρα πως θα φεύγαμε. Μας έδωσαν τον λόγο τους, ότι την επόμενη χρονιά θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε ως αθλητές, ισότιμα.

Δεν χρειάζεται να σας πω, ότι ο ΣΕΓΑΣ εξακολουθεί να μας απαγορεύει την συμμετοχή μας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν το πόσο κοντά είναι στην αναπηρία, έτσι ώστε να έχουν μαζί τους την κοινή γνώμη.

Κάποιοι συναθλητές μου κι εγώ θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε με τα καθημερινά μας αμαξίδια ή στα 10 ή στα 5χλμ, δεν πρόκειται να το κάνουμε. Δεν πρόκειται να τους δώσω άλλοθι.

Οι εποχές που καλλιεργούσαν στα ανάπηρα άτομα χαμηλές προσδοκίες πέρασαν, που με ένα δήθεν χτύπημα στην πλάτη και με μια δήθεν συμπερίληψη προσποιούμαστε πως προχωράμε μπροστά.

Θεωρώ χρέος μου να επισημαίνω τον μισαναπηρισμό, ακόμα και τις φορές που είναι κεκαλυμμένος. Ως μία τέτοια περίπτωση βιώνω τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η αλήθεια είναι πως, ενώ πέρυσι έδωσα πολλές συνεντεύξεις, γράφτηκαν κείμενα, έγιναν πολλές αναδημοσιεύσεις, δεν στηριχτήκαμε όσο έπρεπε, δίπλα μας δεν είχαμε παρά μόνο ελάχιστους δικούς μας ανθρώπους κι ο κόσμος στην εκκίνηση ήταν αδιάφορος.

Επίσης οι χορηγοί και οι υποστηριχτές, έχετε σκεφτεί τι στηρίζετε; Τη μη γνώση τους μπορούμε εύκολα να την αποδείξουμε ή να τη διαπιστώσετε μόνοι σας μελετώντας το site του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Δεν θέλετε να διαφημίζεστε από τη καλύτερη εκδοχή της χώρας μας;

Έχουμε δικαίωμα να τα θέλουμε όλα.
ΟΧΙ στον Μισαναπηρισμό.
ΝΑΙ στις Υψηλές προσδοκίες».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”