ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Αρχίζει αύριον εις Ρόδον συγκέντρωσις του ελαίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Αρχίζει αύριον εις Ρόδον συγκέντρωσις του ελαίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Αρχίζει αύριον εις Ρόδον συγκέντρωσις του ελαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 333 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Κυριακή 24 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3793

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ
ΤΑ ΕΦΕΤΕΙΝΑ ΧΡΕΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ
Δι’ εγκυκλίου της ΕΓΣΔ προς κοινότητας και Συνεταιρισμούς γνωστοποιείται ότι ανετέθη εις την Ένωσιν η συγκέντρωσις του ελαιολάδου διά λογαριασμόν του Δημοσίου. Η συγκέντρωσις θα γίνη εις την ΡΟΔΙΑ από της 25ης τρέχοντος καθ’ έκαστην Δευτέραν, Τετάρτην και Παρασκευήν, 8 π.μ. μέχρι 1 μ.μ. με σειράν καθοριζομένην παρά του εργοστασίου.
Θα συγκεντρωθή έλαιον εκ πλεονασμάτων της εφετεινής παραγωγής των μεν εχόντων 50-22 δένδρα μέχρι 500 κιλών, των δέ εχόντων 201 - 400 δένδρα μέχρι 600 κιλών.
Ο αριθμός των δένδρων θα βεβαιούται δι’ υπευθύνου δηλώσεως επικυρουμένης παρά των κοινοτήτων η δέ παράδοσις θα γίνει υπό του παραγωγού αυτοπροσώπως και δι’ εξόδων του επί της πλάστιγγος.
Η ζύγισις και οξυμέτρησις θα γίνεται επιτοπίως και μετά θα εκδίδεται η εντολή πληρωμής προς την ΑΤΕ (η οποία θα κρατή πάντως τα εφετεινά χρέη των παραγωγών).
Αι τιμαί ορίζονται ως εξής: οξύτης μέχρι 0,99 δρχ. 21, οξύτης 1 βαθμού 20.30 δρχ., οξύτης 2 βαθμών 19,70 δρχ., οξύτης 3 βαθμ. 19,20 δρχ., 4 βαθμ. 18.80 δρχ., 5 βαθμ. 18,50 δρχ., 6 βαθμ. 18,10, 7 βαθμ. 17,70 και 8 βαθμ. 17,30 δρχ.
Κακής ποιότητος ελαιόλαδα μή μεταγγισμένα, με ηυξημένην υγρασίαν και με ξένας ύλας δεν θα γίνωνται δεκτά.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ
Σήμερον αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον επανερχόμενος εξ Αθηνών ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης. Ο κ. Δήμαρχος είχε μεταβή εις Στρασβούργον όπου εξεπροσώπησε την Ελληνικήν τοπικήν αυτοδιοίκησιν εις τον Συνέδριον των Κοινοτήτων της Ευρώπης.
Επανελθών εις Αθήνας παρέμεινεν επί τίνας ημέρας κατά την διάρκειαν δέ της εκεί παραμονής του ησχολήθη με την προώθησιν διαφόρων ζητημάτων του Δήμου Ρόδου.

80 ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Χθες την πρωΐαν κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα τα τουριστικά ατμόπλοια «Αθήναι και Τρανσυλβάνια» με ξένους περιηγητάς, οι οποίοι επεσκέφθησαν τα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.
Του τουριστικού ατμοπλοίου «Αθήναι» επέβαινον 80 διευθυνταί τουριστικών γραφείων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σουηδίας οι οποίοι πραγματοποιούν περιοδείαν προς ενημέρωσιν των επί της τουριστικής καταστάσεως εις την Ελλάδα.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΗΣ Τ.Υ.Δ.Κ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
Χθες την πρωΐαν ανεχώρησεν εις Αθήνας ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών κ. Γεωργούλης, προπεμφθείς υπό του Διευθυντού της Νομαρχίας κ. Κάφφαρη.
Ο κ. Γεωργούλης ησχολήθη κατά την διάρκειαν της ενταύθα παραμονής του με την μελέτην του θέματος της βελτιώσεως της υδρεύσεως πόλεως Ρόδου, επί τη ευκαιρία δέ εξήτασε και διάφορα άλλα ζητήματα της αρμοδιότητός του.

ΕΞΗ ΠΛΟΙΑ
Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΝ
Έξη πλοία της Μεγάλης Ελληνικής Ναυτιλίας είναι νηολογημένα εις την Ρόδον. Τούτο ανεκοινώθη αρμοδίως, προσετίθετο δέ ότι επί συνόλου 1.301 σκαφών χωρητικότητος άνω των 100 κόρων την 30ην Ιουνίου τα 6 είναι νηολογημένα εις την Ρόδον και εν ενεργεία. Ο εμπορικός στόλος της Ρόδου είναι χωρητικότητος 1.056 κόρων ολικής χωρητικότητος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...