Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Αγαθονήσι: Παρέμβαση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1016 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς πλοίο εδώ κι έναν μήνα

Το υπουργείο Ναυτιλίας παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ζήτημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αγαθονησίου με άλλα νησιά, καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος της περιοχής, «έχει να δέσει μεγάλο πλοίο στο λιμάνι του νησιού για πάνω από έναν μήνα».

Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία επίλυσης του προβλήματος καθώς έγινε μία έκτακτη προσέγγιση από το πλοίο Joy Star. Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν προχθές ότι εκδόθηκε η προκήρυξη για τη δρομολόγηση πλοίου με τελική ημερομηνία κατάθεσης στις 27 Δεκεμβρίου.

Επίσης χθες βγήκε η προκήρυξη για απευθείας ανάθεση με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένη γραμμή η οποία είναι Κάλυμνος – Λέρος – Πάτμος – Λειψοί – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο με τρία δρομολόγια την εβδομάδα με προθεσμία ως τη Δευτέρα.

Αγαθονήσι: Έκτακτη δρομολόγηση
Επιπροσθέτως χθες δόθηκε έγκριση για έκτακτη δρομολόγηση του πλοίου «Νήσος Κάλυμνος» για να εκτελέσει δρομολόγιο τη Δευτέρα άνευ μισθώματος και να καλύψει τη γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Εάν δεν ολοκληρωθεί υπάρχει ενδεχόμενο να εκτελεστεί κι άλλο έκτακτο δρομολόγιο. Ωστόσο εκτιμάται πως ως το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η σύμβαση της απευθείας ανάθεσης.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία Γ. Νικητιάδη στο Βόρειο Συγκρότημα Δωδεκανήσου: Πρώτη στάση το Αγαθονήσι

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Ορκίστηκε για 5η συνεχόμενη θητεία ο Βαγγέλης Κόττορος Δήμαρχος του ακριτικού Αγαθονησίου και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Δήμαρχος Αγαθονησίου εξελέγη ξανά ο Ευάγγελος Κόττορος

Στην τελική φάση η μελέτη του έργου: «Επέκταση Λιμένα Αγαθονησίου»

Αγαθονήσι: Εκεί όπου ο χρόνος κυλάει με άλλη ταχύτητα