Eλεύθερος αφέθηκε Τούρκος διακινητής

Eλεύθερος αφέθηκε Τούρκος διακινητής

Eλεύθερος αφέθηκε Τούρκος διακινητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1204 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο ανήλικος αλλοδαπός τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη στην Τήλο για τη μεταφορά 14 ατόμων από τα γειτονικά παράλια.

Ο αλλοδαπός που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 18 έτη του, αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, παραπέμφθηκε χθες στην ανάκριση, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Δέσποινα Τσέλιου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος Τούρκος αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι πράγματι ήταν αυτός που κυβερνούσε το σκάφος, όμως προορισμός του ήταν πόλη της Τουρκίας και όχι η Τήλος!

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι άλλα άτομα οργάνωσαν το ταξίδι και του είπαν να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένη πορεία για να φθάσει στο Μπόντρουμ όμως τελικά και χωρίς να είναι αυτή η πρόθεσή του, κατέληξαν στην Τήλο, όπου και συνελήφθησαν.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 18χρονος Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στον επιμελητή ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν τις βραδινές ώρες της 24/11/23 όταν στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Τήλου, με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, εντόπισαν στον οικισμό Λιβάδια δεκαπέντε αλλοδαπούς (13 άντρες, 1 γυναίκα, 1 ανήλικο). Οι αλλοδαποί υπέδειξαν έναν 18χρονο Τούρκο ως τον διακινητή τους, ο οποίος και συνελήφθη, ενώ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος που τους μετέφερε. Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες