Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα στις κρατήσεις των Βρετανών

Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα στις κρατήσεις των Βρετανών

Στην τέταρτη θέση η Ελλάδα στις κρατήσεις των Βρετανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 853 ΦΟΡΕΣ

Σχεδόν 14 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ην. Βασίλειο έχουν ήδη πραγματοποιήσει κρατήσεις για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό για το επόμενο έτος, με μέση δαπάνη τις 1.756 λίρες και την Ελλάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση ανάμεσα στους προορισμούς που επιλέγουν, συγκεντρώνοντας το 10%, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της American Express.

Κορυφαίοι προορισμοί και είδος διακοπών
Η Ισπανία είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 15% των Βρετανών, ακολουθούμενη από την Ιταλία (12%), τη Γαλλία (11%) και την Ελλάδα (10%). Οι ΗΠΑ συναντώνται στην πέμπτη θέση μαζί με τα Κανάρια Νησιά (με μερίδιο 8% έκαστη).

Σχεδόν το ένα πέμπτο (17%) επιθυμεί να ταξιδέψει σε προορισμούς που δεν είναι συνηθισμένοι. Ωστόσο, τα δύο τρίτα (66%) σχεδιάζουν εγχώριες διακοπές με κορυφαίους προορισμούς την Κορνουάλη και τη Lake District.

Τα ταξίδια στην παραλία είναι το πιο δημοφιλές είδος διακοπών, με σχεδόν τους μισούς (46%) να σκέφτονται μία απόδραση σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό.

Σχεδόν οι μισοί ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν επίσης να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία (43%) και να γνωρίσουν τον πολιτισμό στον προορισμό που θα επισκεφθούν (41%) όταν κάνουν κράτηση για διακοπές.

Οι Millennials είναι οι πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες, με το 31% να αναζητά συγκινήσεις -το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη γενιά, σύμφωνα με την έρευνα.

Πιστωτική κάρτα, ο καλύτερος τρόπος πληρωμής
Όσον αφορά την πληρωμή των διακοπών, το 43% σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πιστωτικές κάρτες, ενώ το 7% θέλει να χρησιμοποιήσει πόντους κατά την κράτηση.

Συνολικά το 41% των ερωτηθέντων στοχεύει να συγκεντρώσει πόντους ή επιστροφή μετρητών χρησιμοποιώντας μία κάρτα που κερδίζει ανταμοιβές.

Πηγή: money-tourism.gr

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων