Η Ρόδος στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023” της Google

Η Ρόδος στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023” της Google

Η Ρόδος στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023” της Google

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3148 ΦΟΡΕΣ

Κάθε χρόνο, η Google δημοσιεύει τα δεδομένα της σε μια ειδική αναφορά με τον τίτλο «Έτος στην Αναζήτηση», που παρουσιάζει τι αναζητήσεις έκαναν οι χρήστες της τους τελευταίους 12 μήνες. Ενδεικτική των παγκόσμιων τάσεων είναι μέσα σε αυτήν η ενότητα των ταξιδιωτικών δεδομένων – τους προορισμούς δηλαδή που αναζητήθηκαν περισσότερο-η οποία αποτελεί παράλληλα και μια πρώτης τάξεως έμπνευση για τα ταξίδια των χρηστών το 2024.

Για το έτος 2023 λοιπόν, τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου βρέθηκαν στην κορυφή των αναζητήσεων μεταξύ των ταξιδιωτικών προορισμών από τους χρήστες της Google. Συγκεκριμένα, η Ρόδος είναι πρώτη στη λίστα με τις αναζητήσεις προορισμών πόλεων και νησιών και η Ελλάδα πρώτη στη λίστα των αναζητήσεων προορισμών-χωρών, με την Μύκονο, την Σαντορίνη και τη Ρόδο να έχουν συμβάλει καθοριστικά στην εθνική πρωτιά.

«Από όλα τα νησιά της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφτείτε, αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο» αναφέρεται στο σχετικό αφιέρωμα του Conde Nast Traveler για τη Ρόδο, επισημαίνοντας ότι, παρά τις δασικές πυρκαγιές που έπληξαν το καλοκαίρι το νησί, το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που θέλουν να υποστηρίξουν τη Ρόδο είναι απόδειξη ότι η ομορφιά του νησιού επικυριάρχησε. Έτσι, το αποτέλεσμα της επιτυχούς διαχείρισης φέρνει στο τέλος του 2023 τη Ρόδο πάνω από το Ορλάντο των ΗΠΑ, τη Σεβίλλη, το Μαρακές, τη Σικελία, το Δελχί, το Άμστερνταμ και άλλες πόλεις ή νησιά.

Αντίστοιχα και η Ελλάδα υπερίσχυσε κλασικών και κορυφαίων τουριστικών προορισμών και συνάμα ανταγωνιστών της, όπως της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας κ.α. με τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο πλήθος των αναζητήσεων.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τη διάκριση, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει:

Στην πρώτη θέση, παγκόσμια, της λίστας “The most Googled travel cities and islands of 2023” της Google, η Ρόδος Ανάμεσα σε Amsterdam, Cork, Delhi, Sicily, La Rochelle, Marrakech, Sevile, Tel Aviv, Orlando, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ρόδος μας. Στην αντίστοιχη λίστα με χώρες, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα με τέσσερα νησιά της, εκ των οποίων τα τρία της Περιφέρειας μας, να έχουν συνεισφέρει καθοριστικά σε αυτό, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα. Την σχετική είδηση μου έστειλε χθές ο επιστημονικός συνεργάτης μου σε θέματα Τουρισμού Γιάννης Φώτης και αυτό το αναφέρω διότι μαζί πήραμε την απόφαση να κάνουμε την στροφή απο τις εκθέσεις στο ψηφιακό περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια, η απόφαση αυτή απέδωσε καρπούς, που εμείς βλέπαμε, παρακολουθούσαμε και μετρούσαμε συνεχώς. Οπως κάθε αλλαγή, έτσι και αυτή έπρεπε να υποστηριχθεί επίμονα και με υπομονή, γιατί καμία στροφή δεν οδηγεί αυτόματα στον τελικό προορισμό. Κρατάμε αυτά τα αποτελέσματα και πρωτίστως οφείλουμε να τα προστατεύσουμε και να αγωνιστούμε σκληρά να τα διατηρήσουμε

ΥΓ: Στούς άσπονδους φίλους που θα σπεύσουν να αποδώσουν στις δασικές πυρκαγιές αυτό το αποτέλεσμα, εχω να κάνω δύο επισημάνσεις :

  1. Γιατί σε αυτή την λίστα, αν έχουν δίκιο, δεν συμπεριλαμβάνεται και η Χαβάη ;
  2. 2. Σε κάθε κατάσταση, καλή ή κακή, υπάρχει διαχείριση! Καλημέρα 

Και ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης προέβη σε δηλώσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη διάκριση αυτή λέγοντας τα εξής:

H Ρόδος μας κατέκτησε την πρώτη θέση παγκοσμίως στη λίστα με τους πιο γκουκλαρισμένους προορισμούς το 2023! Πρόκειται για μία νέα, σημαντική πρωτιά που φανερώνει ότι το νησί μας δεν είναι απλά ένας προορισμός ανάμεσα στους άλλους. Το έχει αποδείξει άλλωστε η ίδια η ιστορία. Η Ρόδος αποτέλεσε το πρότυπο για την ανάπτυξη και το «θαύμα» του ελληνικού τουρισμού και συνεχίζει να «αποκαλύπτει» την τουριστική της υπεροχή, υπερβαίνοντας κάθε εμπόδιο.Αυτή είναι η Ρόδος μας, ένα νησί που εκπέμπει το ζεστό της φως σε όλο τον κόσμο, ακόμη και μέσα σε γκρίζους καιρούς. Όπως αναφέρει και το Condé Nast Traveler σε σχετικό δημοσίευμα, “Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν τη Ρόδο, αποδεικνύει την ομορφιά του νησιού”.Ως Δημοτική Αρχή συμβάλουμε στις τουριστικές επιτυχίες του νησιού μας με μία σειρά από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής στις διεθνείς αγορές. Στις πρωτιές της Ρόδου συνεισφέρουν ασφαλώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην τουριστική αλυσίδα. Η μεγάλη τουριστική οικογένεια της Ρόδου που γνωρίζει τι σημαίνει αυθεντική και ποιοτική φιλοξενία, είναι αυτή που κρατά τη Ρόδο μας ψηλά, εκεί που της αξίζει να βρίσκεται!

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου