Ανοικτά από τις 11 το πρωί θα είναι σήμερα τα καταστήματα της Ρόδου

Ανοικτά από τις 11 το πρωί θα είναι σήμερα τα καταστήματα της Ρόδου

Ανοικτά από τις 11 το πρωί θα είναι σήμερα τα καταστήματα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1874 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα θα είναι σήμερα Κυριακή 24 Δεκεμβρίου τα καταστήματα στη Ρόδο για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού στις αγορές του, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από την περασμένη Κυριακή 17 του μήνα τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις περισσότερες μέρες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να ψωνίσουν όσα χρειάζονται τις γιορτές και να αγοράσουν τα δώρα σε συγγενείς και φίλους που γιορτάζουν.

Επίσης και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου τα καταστήματα της Ρόδου, θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ ενώ τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 26 τα καταστήματα θα είναι κλειστά, όπως επίσης και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου αλλά και το Σάββατο 6 Ιανουαρίου. Το εορταστικό ωράριο θα ισχύσει μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου επανέρχεται το Χειμερινό Ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα.

Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος σε μήνυμά του προς το καταναλωτικό κοινό αναφέρει ότι τα τοπικά καταστήματα έχουν επάρκεια προϊόντων, σωστή εξυπηρέτηση, καλές τιμές και παρέχουν πλήρη ασφάλεια με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καλώντας όλους να τα στηρίξουν και να πραγματοποιήσουν από αυτά τις εορταστικές αγορές τους.

Η αγορά του νησιού μας μετά τα χρόνια πανδημίας περιμένει τους καταναλωτές για να κάνουν τις αγορές τους και να τονώσουν την τοπική οικονομία που έχει πληγεί καθοριστικά. Ο εμπορικός κόσμος αισθανόμενος την ανάγκη του κοινού για αγορές πολλές φορές σε είδη ανάγκης αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα συρρικνωμένα εισοδήματα των πολιτών είναι αποφασισμένος να κάνει καλές τιμές για να προσελκύσει τους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά άρχισε να… ζεσταίνεται από την Πέμπτη με την καταβολή του δώρου του Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα καθώς και την καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και κρατικών βοηθημάτων στους οικονομικά αδύναμους, με αποτέλεσμα να καταστήματα τροφίμων, ένδυσης, υπόδησης, δώρων, κλπ να καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση στην κίνησή τους.

Από σήμερα και για το επόμενο διάστημα το καταναλωτικό κοινό, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί στα πλαίσια του εορταστικού ωραρίου, ως ακολούθως:
Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου ΑΡΓΙΑ
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου ΑΡΓΙΑ
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 9:00 – 21:00
Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 9:00 – 21:00
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 9:00 – 21:00
Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 9:00 – 20:00
Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 11:00 – 18:00
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου ΑΡΓΙΑ
Τρίτη 2 Ιανουαρίου ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 9:00 – 21:00
Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 9:00 – 21:00
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 9:00 – 21:00
Σάββατο 6 Ιανουαρίου* ΑΡΓΙΑ
Κυριακή 7 Ιανουαρίου ΚΛΕΙΣΤΑ

Οι τιμές των αγαθών τις γιορτές
Σύμφωνα τώρα με τις τιμές που κατέγραψε κλιμάκιο από το τμήμα εμπορίου της διεύθυνσης ανάπτυξης Δωδεκανήσου στα 9,62 ευρώ το κιλό η νωπή και στα 5,93 ευρώ το κιλό η κατεψυγμένη πωλείται η γαλοπούλα στα κρεοπωλεία της Ρόδου, ενώ το χοιρινό μπούτι κυμαίνεται από 5,75 ευρώ το κιλό έως 7,20 ευρώ το κιλό.

Επίσης, το αρνί πωλείται με μία μέση τιμή που φτάνει τα 12,39 ευρώ το κιλό, το κατσίκι πωλείται προς 12,93 ευρώ το κιλό ενώ η τιμή για τη χοιρινή σπάλα κυμαίνεται από 5,40 ευρώ το κιλό έως 6,23 ευρώ το κιλό, είδη που προτιμώνται για το εορταστικό τραπέζι.

Σε ότι αφορά τα γλυκά των εορτών, τα μελομακάρονα πωλούνται με μία μέση τιμή 14,95 ευρώ το κιλό, οι κουραμπιέδες με 14,90 ευρώ το κιλό και τέλος η βασιλόπιτα πωλείται περίπου 14,90 ευρώ το κιλό.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου