Φλας στο παρελθόν, 1963: Ο θαλασσοπόρος Χάγιερνταλ του «Κόν Τίκι» θα επισκεφθή αύριον την νήσον Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ο θαλασσοπόρος Χάγιερνταλ του «Κόν Τίκι» θα επισκεφθή αύριον την νήσον Ρόδον

Φλας στο παρελθόν, 1963: Ο θαλασσοπόρος Χάγιερνταλ του «Κόν Τίκι» θα επισκεφθή αύριον την νήσον Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3817

300.000 ΔΡΧ. ΔΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟΝ ΔΙΚΤΥΟΝ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Το συνελθόν υπό την προεδρίαν του Νομαρχούντος κ. Αντ. Κάφφαρη διοικητικόν συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου, απεφάσισεν όπως η διατεθείσα υπό του υπουργείου Δημοσίων Έργων έκτακτος επιχορήγησις εκ δραχμών 300.000 εις το Νομαρχιακόν Ταμείον διά την επαρχιακήν οδοποιΐαν του Νομού, διατεθή εξ ολοκλήρου διά τας επιτακτικάς ανάγκας του κατεστραμμένου τμήματος και προς αποκατάστασιν στοιχειώδους βατότητος του ολικού δικτύου της επαρχιακής οδοποιΐας νήσου Ρόδου.
Η εκτέλεσις των έργων θα αρχίση το συντομώτερον μερίμνη της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών.

Επιβαίνων τουριστικού ατμοπλοίου
Ο θαλασσοπόρος Χάγιερνταλ του «Κόν Τίκι» θα επισκεφθή αύριον την νήσον Ρόδον
Το Τουριστικόν Πλοίον «ΡΟΔΟΣ» της Εταιρίας Αδελφών Σ. Τυπάλδου θα καταπλεύση αύριον στην πόλι μας προερχόμενον εξ Ανταλύας με 250 περιηγητάς διαφόρων εθνικοτήτων.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που μετέχουν της Χριστουγεννιάτικης Κρουαζιέρας του α/π «ΡΟΔΟΣ» συγκαταλέγεται και ο διάσημος συγγραφεύς και θαλασσοπόρος Θώρ Χάγιερνταλ ο οποίος κατέστη γνωστός ανά τον κόσμον με το ηρωϊκόν και περιπετειώδες κατόρθωμά του.

Ο κύριος Θωρ διέπλευσεν επιβαίνων της σχεδίας του ΚΟΝ-ΤΙΚΙ τον Ειρηνικόν Ωκεανόν, ακολουθών το ρεύμα, από Μεξικού εις Πολυνησίαν.

Έκτοτε τόσον ο ίδιος όσον και τα συγγράμματά του έγιναν λαοφιλή εις την Ελλάδα κοιτίδα της Ναυτιλίας ο κ. Χάγιερνταλ απ’ όπου διέβη εγένετο αντικείμενον ενθουσιώδους υποδοχής.

Προς τιμήν του εις Ρόδον θα λάβη χώραν μεγάλη υποδοχή. Εις την αποβάθραν θα παιανίζη η φιλαρμονική του Δήμου. Κατά την ώραν της αποβιβάσεως πολλαί προσωπικότητες με επικεφαλής τον Κύριον Δήμαρχοβ θα υποδεχθούν τον μεγάλον θαλασσοπόρον.

Το Τουριστικόν Πλοίον «ΡΟΔΟΣ» θα μείνη ενταύθα καθ’ όλην την ημέρα και κατά την μεσημβρίαν θα λάβη χώραν μεγάλη δεξίωσις προς τιμήν του Κυρίου πλοιάρχου όπου θα του απονεμηθή ο Μεγαλόσταυρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εις δε τον Αμερικανόν Κύριον Θωρ αναμνηστικόν εκ μέρους των Τουριστικών Γραφείων Ρόδου της Εταιρείας Αδελφών Τυπάλδου λαϊκής τέχνης.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ
Ο Δήμαρχος κ. Μιχ. Πετρίδης επεσκέφθη τον Νομαρχούντα κ. Αντ. Κάφφαρη και συνειργάσθη επί διαφόρων ζητημάτων του Δήμου Ρόδου.

Μεταξύ άλλων συνεζητήθη και το θέμα της υπό του Δήμου τελέσεως τεσσαροκονθημέρου μνημοσύνου του αειμνήστου Προέδρου των ΗΠΑ Τζών Κέννεντυ.

Εν τω μεταξύ εις την Νομαρχίαν υπεβλήθη προς έλεγχον απόφασις του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου διά της οποίας απεφασίσθη η τέλεσις πανδήμου αρχιερατικού τεσσαρακονθημέρου μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του δολοφονηθέντος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Κέννεντυ.

Διά της ιδίας αποφάσεως απονέμεται μεταθανατίως το χρυσούν μετάλλιον της πόλεως Ρόδου εις τον Τζών Κέννεντυ το οποίον θα επιδοθή εις την χήραν αυτού κ. Ζακελίν Κέννεντυ.

Το μνημόσυνον θα τελεσθή εις τον Ναόν του Ευαγγελισμού την Κυριακήν 5ην Ιανουαρίου παρουσία απασών των Αρχών.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...