Μιχάλης Παυλούς: «Είναι πια καιρός οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να ασχοληθούν με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Μιχάλης Παυλούς: «Είναι πια καιρός οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να ασχοληθούν με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Μιχάλης Παυλούς: «Είναι πια καιρός οι αρμόδιοι θεσμικοί φορείς να ασχοληθούν με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1405 ΦΟΡΕΣ

Ένας από τους ανθρώπους που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάδειξη κι ανάπτυξη του δωδεκανησιακού κλασικού αθλητισμού, με επιστολή του προς τον Τύπο εκφράζει γι’ άλλη μια φορά τον προβληματισμό του όσον αφορά το επίπεδο των εγκαταστάσεων στην περιοχή μας.

Ο Μιχάλης Παυλούς, ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, προπονητής για χρόνια στα σωματεία μας, επιτελικός τεχνικός και στη συνέχεια μέλος του ΔΣ στον ΣΕΓΑΣ, παραμένει κοντά στον στίβο κι έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη σχετικώς με την κατάσταση και την υποβάθμιση των σταδίων. Κυρίως το Νέο Στάδιο Ανταγόρα στην Κω και το ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» στη Ρόδο, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα η ΕΑΣ Δωδεκανήσου, στην οποία είναι πλέον μέλος, να σκέφτεται να διοργανώσει τους Αιγαιοπελαγίτικους του ερχόμενου φθινοπώρου σ’ αυτό του Ξηροκάμπου Λέρου

. Μέσα από την επιστολή του, ο Μιχάλης Παυλούς κάνει μια ιστορική αναδρομή, όσον αφορά τα στάδιά μας και το πώς αντιμετωπίστηκαν από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλώντας τους αρμοδίους να κάνουν ό,τι πρέπει, ώστε ν’ αναβαθμιστούν ως προς την ανάδειξη της νέας γενιάς αθλητών-αθλητριών.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Με αφορμή την ανάδειξη , για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, του αθλητή Παύλου Κριαρά ως καλύτερου αθλητή στίβου στην ηλικιακή κατηγορία Κ18, στη ψηφοφορία που διεξήχθη πρόσφατα σε πανελλήνια κλίμακα, δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου στο νησί της Ρόδου, στην ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ του τουρισμού της χώρας μας, όπως με σχετική έπαρση αρεσκόμαστε να περηφανευόμαστε!


-Το νησί της Ρόδου στις αρχές της δεκαετίας του 1990 κατάφερε να αποκτήσει σύγχρονες στιβικές εγκαταστάσεις στο πάλαι ποτέ "βοηθητικό" του τότε εθνικού σταδίου ",Ο Διαγόρας". Όμως οι διαστάσεις του ήταν εκτός των κανονισμών, για την αναγνώριση των επιδόσεων(Στίβος 300μ). Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδ/σου πίεσε τις τότε αρχές του νησιού, για τη δημιουργία ενός κανονικού σταδίου αντάξιου της αθλητικής ιστορίας του νησιού. Η παραχώρηση από τη ΔΕΗ στη ΓΓΑ ενός οικοπέδου στην περιοχή "ΚΟΡΑΚΌΝΕΡΟ", άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στην πόλη της Ρόδου, με πλήρεις στιβικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα η ένταξη του νησιού στον διεθνή αθλητικό οργανισμό των ISLAND GAMES και ανάληψη της διεξαγωγής των αγώνων του 2007 στο νησί, συνετέλεσε στο να αναβαθμίσουν σημαντικά οι στιβικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ ΚΟΡΑΚΟΝΕΡΟ. Η ολοκλήρωση των στιβικών εγκαταστάσεων και η διεξαγωγή των αγώνων του 2007(ISLAND GAMES) άφησαν μια εξαιρετική αθλητική προίκα στο νησί!

Οι στιβικές του εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του με τα απαραίτητο αθλητικό υλικό έδωσαν νέα πνοή στο δωδ/κό στίβο. Την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκαν κσι οι στιβικές εγκαταστάσεις στο στάδιο Καμείρου στον Άγιο Σουλά, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, που συνετέλεσε στη δημιουργία του Σωματείου ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ, το σωματείο στο οποίον ανήκει κσι αθλητής Παύλος Κριαράς!


Η μεταβίβαση των περιφερειακών σταδίων στη διαχείριση των Δήμων δε βοήθησε στη διατήρηση-συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν αρχικά. Τα τελευταία δέκα(10) τουλάχιστον χρόνια έγιναν ελάχιστες παρεμβάσεις, στην κατεύθυνση της συντήρησης και επανεξοπλιμού των κατεστραμμένων αθλητικών οργάνων.

Αν εξαιρέσουμε την προμήθεια ενός στρώματος του επί κοντώ το 2017, ενός στρώματος σε ύψος το 2023 και δύο διχτύων προστασίας των κλωβών σφυροβολίας-δισκοβολίας δεν υπήρξε καμία άλλη προμήθεια εξοπλισμού των σταδίων στίβου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και τις κοινοποιήσεις σχετικών εγγράφων με το αναγκαίο αθλικό υλικό.
-Όμως το σημαντικότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τις υποδομές των εγκαταστάσεων που εξυπηρετείται ο ροδίτικος, αλλά και δωδ/κος στίβος.

Μιλάμε για τον ελαστικό τάπητα στο ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, που είναι πλέον ακατάλληλος εδώ και κάποια χρόνια, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής του(20 και πλέον ετών), την ανύπαρκτη γραμμογράφηση των διαδρόμων του στίβου, την μή αντικατάσταση της ακατάλληλης υπάρχουσας περίφραξης, την απώλεια των αποδυτηρίων στο κλειστό προπονητήριο στίβου, αφού παραχωρήθηκε ο χώρος σε σωματείο πολεμικών τεχνών, την μη ολοκλήρωση του προπονητηρίου ρίψεων ( βελτίωση της περίφραξης, διαμόρφωση του γηπέδου- τομέα των ρίψεων και τοποθέτηση χλοοτάπητα ,τοποθέτηση οικίσκου στο χώρο κ.α). Ευτυχώς αναβαθμίστηκε ο φωτισμός προβολέων στο κυρίως στάδιο και μπορούν τα σωματεία να προπονούνται μέχρι αργά το βράδυ.


-Κατά καιρούς φίλαθλοι του νησιού αναρωτιούνται και εκφράζουν απορίες, γιατί στο νησί δεν πραγματοποιούνται μεγάλες διοργανώσεις στίβου εντός σταδίου εγχώριας η και διεθνούς εμβέλειας, τη στιγμή μάλιστα που η Περιφέρεια στηρίζει πλουσιοπάροχα διεθνείς εκδηλώσεις άλλων αθλημάτων(π χ Ποδηλασία). Ε, η απάντηση βρίσκεται στο περιεχόμενο του πονήματος που μόλις έχετε διαβάσει.


-Είναι πια καιρός οι κατεξοχήν αρμόδιοι θεσμικοί φορείς (ΠΝΑΙ, Δήμος Ρόδου) να ασχοληθούν με την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων που άλλοτε κοσμούσαν το νησί και σήμερα αποτελούν προσβολή για το νησί.


-Φέτος η Δωδ/σος έχει την τιμή να διοργανώσει τους 35ους Αιγαιοπ/κους αγώνες στίβου και το νησί της Ρόδου ΔΕΝ είναι σε θέση να αναλάβει τη διοργάνωση, αφού η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στο ΔΑΚ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ δεν έχει γίνει πράξη. Ο ίδιος λόγος ίσχυσε και για τους Επετειακούς Αιγαιοπ/κους αγώνες στίβου το 2018, για τους οποίους επέλεξε η ΕΑΣ να τους διοργανώσει στην Κω..


-Φέτος, επειδή και στην Κώ υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα με τις στιβικές εγκαταστάσεις στο Νέο Στάδιο" Ο ΑΝΤΑΓΌΡΑΣ", η πιθανότητα να διεξαχθούν τελικά στη Λέρο είναι υπαρκτή, με την προϋπόθεση να εξοπλιστεί το Στάδιο Ξηροκάμπου με το αναγκαίο αθλητικό υλικό( αθλητικά όργανα και υποδομές για τη διεξαγωγή των ριπτικών αγωνισμάτων).

Μιχάλης Στ. Παυλούς»

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”