Νεαρός Σύριος κατηγορείται για μεταφορά μεταναστών

Νεαρός Σύριος κατηγορείται για μεταφορά μεταναστών

Νεαρός Σύριος κατηγορείται για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 738 ΦΟΡΕΣ

Για τη μεταφορά 11 αλλοδαπών με σκάφος, από τα τουρκικά παράλια στη Σύμη δικάζεται σήμερα από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, 19χρονος Σύριος που συνελήφθη, μετά από καταδίωξη των Λιμενικών.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και τελικά οι λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να συλλάβουν τον 19χρονο αλλοδαπό, καθώς φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταφερόμενων.

Σε βάρος του νεαρού Σύριου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών με κίνδυνο για άνθρωπο, παράνομη είσοδο στη χώρα και απείθεια και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Μετά την απολογία του, ο 19χρονος, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου συνεχίζει να κρατείται έως και σήμερα.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, πρωινές ώρες στις 4 Οκτωβρίου 2023 περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σύμης με σημαντικό αριθμό επιβαινόντων.

Ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε από το περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Άμεσα ξεκίνησε η διάσωση και περισυλλογή έντεκα (11) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύμης.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός εκ των αλλοδαπών, τον οποίο αναγνώρισαν και υπέδειξαν οι υπόλοιποι ως τον χειριστή του σκάφους, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια