Αναφορά στην Εισαγγελία για κακοτεχνίες στο δημοτικό Κυνοκομείο

Αναφορά στην Εισαγγελία  για κακοτεχνίες  στο δημοτικό Κυνοκομείο

Αναφορά στην Εισαγγελία για κακοτεχνίες στο δημοτικό Κυνοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1506 ΦΟΡΕΣ

Αναφορά στην Εισαγγελία, για κακοτεχνίες στον χώρο του δημοτικού Κυνοκομείου, κατέθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, κα Γιούλα Διμέλη, μετά τη διαπίστωση, ότι ο χώρος που φιλοξενούνται πολλά σκυλιά, αλλά και το κτήριο στο οποίο έγιναν εργασίες μόνωσης, πλημμυρίζουν σε κάθε δυνατή βροχή.

«Οι εργασίες που γίνονταν με ευθύνη του δήμου δεν ολοκληρώθηκαν, ενώ από τις κακοτεχνίες, τα κλουβιά πλημμυρίζουν και το κτήριο στάζει από παντού. Δεν μπορώ να το παραβλέψω, όταν κινδυνεύουν τα ζώα και οι εργαζόμενοι. Έκανα αναφορά στην Εισαγγελία, για να είμαι εντάξει στη διαχείρισή μου μέχρι το τέλος του 2023», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η πρόεδρος της Φιλοζωικής, η οποία αποχωρεί από τη διαχείριση του Κυνοκομείου λόγω χρεών.

Όπως εξήγησε, από το καλοκαίρι και κυρίως μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, το Κυνοκομείο κλήθηκε να αναλάβει και να περιθάλψει πολλά πυρόπληκτα ζώα, ακόμα και με φιλοξενίες σε πανσιόν. Τα σκυλιά έφθασαν περίπου τα 400 και τα χρήματα εξαντλήθηκαν, ενώ στα αιτήματα της Φιλοζωικής να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, η απάντηση από την τότε δημοτική αρχή ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό, ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα.

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τα ζώα να πεινάσουν και τώρα βρεθήκαμε να έχουμε εμείς χρέος σε προμηθευτές που ανέρχεται σε περίπου 30.000 ευρώ», είπε η κα Διμέλη, για να προσθέσει, ότι έχει επίσης σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων, εδώ και μήνες, το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων και η παροχή τροφών προς τους εθελοντές που είχαν αναλάβει τη σίτιση των αδέσποτων γάτων σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»