Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης δήμου Ρόδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης δήμου Ρόδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου ΓΕΛ στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1080 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Behind the Brushstrokes”

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των Β4 και Β6 τμημάτων του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου - «Βενετόκλειο» στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης-Νεστορίδειο Μέλαθρο για την υλοποίηση του κυρίως μέρους του προγράμματος “Behind the Brushstrokes” με την αρωγή των καθηγητριών Αγγλικών Γραμματικής Ψαρά και Μαίρης Κρητικού, στο μάθημα των Αγγλικών.

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου -«Βενετόκλειο», περί της δράσεως και της επίσκεψης των μαθητών και μαθητριών του στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης δήμου Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος “Behind the Burshstrokes” στο μάθημα των Αγγλικών, αναφέρει τα εξής:

«Αφορμή υπήρξε το κεφάλαιο “Renaissance Art and Artists”. Aφού ολοκληρώθηκε με εμπειρική μέθοδο, την ενεργή δηλαδή συμμετοχή των μαθητών, προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με την ιστορία της τέχνης.

Σκοπός ήταν να εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις βασικές αρχές που τα διέπουν, καθώς και να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά, τις τεχνικές και τους βασικούς εκπροσώπους συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο, όπου είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εξαιρετικά έργα σπουδαίων Ελλήνων εικαστικών και αφού περιηγήθηκαν, επέλεξαν το έργο της αρεσκείας τους.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν σχετικό φύλλο εργασίας, αναλύοντας, στην ουσία, τον πίνακά τους.

Το τρίτο μέρος του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην τάξη, όπου ο κάθε μαθητής παρουσίασε τον πίνακα που είχε επιλέξει, περιγράφοντάς τον, αναφέροντας στοιχεία για τον καλλιτέχνη που αναζήτησε στο διαδίκτυο, καθώς ακόμα και δικές τους δημιουργίες εμπνευσμένες από αυτόν.

Γενικότερα, ήταν μία υπέροχη εμπειρία για όλους που είχε σκοπό τη συνειδητοποίηση, πως η τέχνη αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, καλλιεργεί, εξευγενίζει, απελευθερώνει συναισθήματα και φυσικά μάς φέρνει κοντά, καθώς συνειδητοποιούμε πως η αισθητική είναι υποκειμενική και πολύπλευρη.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ασφάλεια γιατί κάθε άποψη έχει αξία και υπόσταση, δεν κρίνεται ούτε περιορίζεται.

Επιπλέον, η εξοικείωση με τους χώρους τέχνης είναι άκρως απαραίτητη για έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο και πολίτη και πρέπει να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά, τόσο για τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, το ήθος, όσο και για τη φαντασία και δημιουργικότητά τους.

Γραμματική Ψαρά, Μαίρη Κρητικού, καθηγήτριες Αγγλικών».

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου