Αλ. Κολιάδης: Οι οφειλές του δήμου υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ

Αλ. Κολιάδης: Οι οφειλές του δήμου υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ

Αλ. Κολιάδης: Οι οφειλές του δήμου υπολογίζονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1930 ΦΟΡΕΣ

Αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη ΔΕΥΑΡ

Τα θέματα που κυριαρχούν στον δήμο της Ρόδου και κατ’ επέκταση στην πολιτική ζωή του τόπου από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας δημοτικής θητείας, δηλαδή η οικονομική του κατάσταση, όπως και η αντίστοιχη της ΔΕΥΑΡ, μεταφέρθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και εντός του δημοτικού συμβουλίου και κυριάρχησαν κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση.

Τα «ανοιχτά μέτωπα» μεταξύ «πρώην και νυν» στον δήμο της Ρόδου, χαρακτήρισαν και την προχθεσινή συνεδρίαση, με φόντο και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Παρ’ όλο που η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν «βατή», ωστόσο η συνεδρίαση διανθίστηκε από διαφωνίες που οδήγησαν σε εντάσεις για ήσσονα ζητήματα όπως είναι, επί της διαδικασίας ή του κανονισμού λειτουργίας του Σώματος, μεταξύ του δημάρχου, κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, αλλά και του προέδρου, κ. Κυριάκου Κασάπη, με τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάκη Πότσο.

Επίσης, για ακόμα μία φορά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στον δήμαρχο και το μέλος της μείζονος και τέως αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Τάσο Σπανό.

Για τα οικονομικά
Αφορμή στάθηκε η ερώτηση του κ. Πότσου, ο οποίος ζήτησε ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του δήμου, που ο δήμαρχος προχώρησε σε παράθεση στοιχείων.

Σύμφωνα με τον κ. Κολιάδη, λοιπόν, στις 21 του περασμένου Νοέμβρη, ήρθε έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο έλεγε, ότι «είναι εξαιρετικής σημασίας η ορθή απεικόνιση και ο εξορθολογισμός, ο περιορισμός, των δαπανών στις απολύτως απαραίτητες, καθώς, κάθε αντίθετη ενέργεια επιφέρει δημιουργία απλήρωτων υποχρεώσεων, οι οποίες σε συνδυασμό με χαμηλές ταμειακές ροές οδηγεί σε δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία, καθιστούν τον δήμο σε δυσμενή θέση και επιφέρουν επιβολή κυρώσεων όπως παρακράτηση των ΚΑΠ, αδυναμία ισοσκέλισης προϋπολογισμού, με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος θύμισε, ότι είχαν αναφέρει, ότι τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Και οι Οικονομικές Υπηρεσίες απάντησαν στο έγγραφο του ΥΠΕΣ, που έβλεπε τις εξελίξεις στα οικονομικά του δήμου αλλά κυρίως το μέγεθος των ληξιπρόθεσμων να αυξάνεται κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα, και ζητούσε εξηγήσεις.

Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος αποκάλυψε, ότι οι οφειλές του δήμου ανέρχονται, ίσως και να ξεπερνάνε, τα δέκα εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ληξιπρόθεσμες είναι τα 4,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι υπό επεξεργασία και ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες μεταβολές προς τα πάνω.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη τάση των απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, καθιστά τον δήμο μας σε δυσμενή θέση», είπε.

Έκανε, μάλιστα, γνωστό, ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (σ.σ. τον Νοέμβριο του 2023) που έχει αναρτηθεί στον κόμβο διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ, ο φορέας μας (σ.σ. ο δήμος Ρόδου), συγκαταλέγεται στους φορείς του υποτομέα των ΟΤΑ με το μεγαλύτερο ύψος ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, σε όλη την Ελλάδα, 3 εκατ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη-συνέχισε-ότι τον Σεπτέμβριο του 2023, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν 1,5 εκατ. ευρώ, διαπιστώνεται η αυξανόμενη τάση και η ανάγκη για τη λήψη έκτακτων μέτρων.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ο εργολάβος για την καθαριότητα δεν έχει πληρωθεί στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και αυτά που καλείται ο δήμος να του καταβάλει είναι 6,2 εκατ. ευρώ ενώ ο δήμος οφείλει και στον ΦΟΔΣΑ. «Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε τους ΚΑΠ, δεν προλαβαίνουν τα λεφτά να φύγουν από την Αθήνα. Δεν…φθάνουν στο ταμείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της μείζονος, τέως δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, μεταξύ άλλων, κάλεσε όλους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τον Ροδίτη.

Στο σημείο αυτό, δεν παρέλειψε να πει, ότι δεν ήταν ωραία η φωτογραφία του νέου δημάρχου μπροστά στα σκαλιά του Δικαστηρίου. Αναφέρθηκε και στις εκλογές, παραθέτοντας τα ποσοστά και λέγοντας, ότι δεν θεωρούν ότι τα ποσοστά των παρατάξεων στο δ.σ. είναι αυτά της δεύτερης Κυριακής των εκλογών αλλά της πρώτης. «Προσπαθήστε να βρείτε λύσεις που να σέβονται τις ανάγκες του Ροδίτη», είπε κλείνοντας.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Νίκος Γερονικόλας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι τα ζητήματα σήμερα απαιτούν αποφασιστικότητα και επιμονή και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης των δημοτικών υπηρεσιών ενώ έθεσε μία σειρά ζητημάτων που επιθυμεί να έρθουν προς συζήτηση στο δ.σ., όπως ο καταυλισμός των ΡΟΜΑ.

Για τη ΔΕΥΑΡ
Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα της ΔΕΥΑΡ, όπως και το σοβαρό πρόβλημα με το νερό στον Αρχάγγελο, τέθηκε από αρκετά μέλη του δ.σ. προχθές το βράδυ, με κάποιους να ζητούν η ενημέρωση να γίνεται πρώτα στο Σώμα και όχι στα ΜΜΕ.

Στο σοβαρό πρόβλημα του Αρχαγγέλου αναφέρθηκε και ο προερχόμενος από την περιοχή δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Σαρικάς, ο οποίος είπε, ότι τα προβλήματα είναι σε καθημερινή βάση και ότι το 2011 που έγινε η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης αλλά αμέσως μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα και χάνονται χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Ο αντιδήμαρχος της περιοχής, κ. Γιώργος Βαρέλης, είπε, ότι δεν είχαν σχετική ενημέρωση παραλαμβάνοντας και παρέπεμψε στη φράση «μνημείο κακοτεχνίας» ενώ διαβεβαίωσε, ότι σε λίγο δεν θα έχουν ξανά τέτοιο πρόβλημα στην περιοχή.

Αναφορικά με τα όσα κατήγγειλαν τα στελέχη της δημοτικής αρχής για την κατάσταση της ΔΕΥΑΡ και την επίσκεψη στην Εισαγγελία, ο πρόεδρός της, κ. Σωτήρης Βαγιανός, είπε, ότι δεν μπορούσε να υπογράψει μία επιταγή και αυτός ήταν ο λόγος.

Από την πλευρά του, το μέλος της μείζονος και τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρης Τσίκκης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ανακαλύψαμε την Αμερική» και ότι τα δίκτυα παθαίνουν βλάβες καθημερινά και δεν δέχεται ότι για πρώτη φορά γέμισαν οι δεξαμενές του Αρχαγγέλου-«είναι ψέμα», είπε- καθώς και ότι σίγουρα δεν έτυχε στη δική τους θητεία να σπάσει τρεις φορές ο κεντρικός αγωγός-πάντως ο κ. Βαρέλης επέμεινε, ότι για πρώτη φορά γέμισε η δεξαμενή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίκκης, θέλησε να τοποθετηθεί στις αναφορές περί κακοδιαχείρισης «επειδή γίνονται διάφοροι συνειρμοί», όπως είπε, και κάλεσε τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής να είναι συγκεκριμένοι και επιμελώς να μην αναφέρουν μόνο τις εκπτώσεις που έγιναν αλλά και τα οφέλη, δηλαδή πόσα εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν αυτά τα 2 χρόνια, 2022 και 2023, πόσα εκατομμύρια εισέρευσαν στα ταμεία της ΔΕΥΑΡ, αναφέροντας, ότι είναι σχεδόν σαράντα.

Μάλιστα, είπε, ότι οι παραγραφές αναφέρονται και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ήδη γίνονται παραγραφές στο ΙΚΑ, στην Εφορία και επίσης έχει έρθει εγκύκλιος από το υπουργείο, η οποία διευκρινίζει, ότι οι οφειλές τρίτη πενταετία έχουν παραγραφεί, άσχετα αν η Ένωση των ΔΕΥΑ δεν το δέχεται.

Τοποθετούμενος ο δήμαρχος είπε, καταρχάς, ότι ο λόγος της επίσκεψής τους στην Εισαγγελία ήταν η ανησυχία και ο προβληματισμός μετά τις προτροπές από ορκωτούς λογιστές, της Ένωσης ΔΕΥΑ και του προέδρου της, νομικών συμβούλων της Επιχείρησης όπως και των περιφερειών, που μόλις τους ενημέρωσαν ότι βρήκαν επιταγές στα συρτάρια, ύψους 3.5 εκατ. ευρώ, ότι γινόταν διακανονισμός και διαγραφή του 50% του κεφαλαίου, η πρώτη κουβέντα που τους είπαν είναι «είναι παράνομο και θέλει προσοχή το τι θα κάνετε».

Και όταν τους είπαν για την είσπραξη επιταγής που έπρεπε να γίνει την ίδια ημέρα τους προέτρεψαν να ενημερώσουν την Εισαγγελία που «δεν είναι βοήθεια του κοινού», όπως είπε με νόημα, ενώ επανέλαβε ότι δεν ποινικοποιούν την πολιτική αλλά προστατεύουν τους εαυτούς τους απ’ οποιοδήποτε λάθος μπορεί να γίνει άθελά τους.

Είπε λοιπόν, ο δήμαρχος προς τον κ. Τσίκκη «με πολύ σεβασμό, να προσέχετε τι θα πείτε τις επόμενες μέρες και πού. Γιατί έχει ξεκινήσει μία έρευνα και δεν είναι καλή έρευνα. Δεν είναι κάτι που το θέλαμε ούτε το επιθυμούσαμε» και θύμισε ότι τους έστειλαν επιστολή τον περασμένο Οκτώβριο να μην κάνουν διαγραφές.

Και επανέλαβε αρκετά από όσα είχαν πει στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την προηγούμενη ημέρα. Έκανε ακόμη λόγο για «αλά καρτ» επιλογή ποιος θα πληρώσει και ποιος όχι και διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Χαλκιάς, είπε, ότι αυτό που εξέπληξε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ είναι ότι η Επιχείρηση δεν εισέπραξε χρήματα που θα μπορούσε και έχει ζημιωθεί και όπως είπε, δεν μπορούσαν να το κρύψουν αυτό και έπρεπε πράγματι αυτή, τη συγκεκριμένη στιγμή να ενεργήσει και καλώς έπραξε.

Όσον αφορά τον Αρχάγγελο, ο κ. Καμπουράκης έκανε λόγο για μία πολύ παλιά ιστορία και ανέφερε, ότι μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στο Μανδρικό, εξακολουθεί και υπάρχει στην Κρητηνία και στη Λάρδο επίσης.

Σχετικά με το πιστοποιημένο βυτιοφόρο από εργολάβο που συνεργάζεται με τη ΔΕΥΑΡ, ο κ. Καμπουράκης είπε, ότι δεν υπάρχει.

Για τη ΔΕΥΑΡ είπε, ότι είναι διαφορετικό να κόβεις κεφάλαιο-και πράγματι είναι ξεκάθαρος ο νόμος-από το να αποκαθιστάς μία λανθασμένη χρέωση γιατί υπάρχουν ρολόγια, που όταν δεν υπάρχει νερό στο δίκτυο, καταγράφουν χρεώσεις που μπορεί να είναι και δεκαπλάσιες, οπότε δεν θα ήταν έκνομη ενέργεια αλλά αποκαταστάσεις.

Άλλα θέματα
Στην εξέλιξη της συζήτησης, ο δήμαρχος, αναφορικά με τα ποσοστά στις εκλογές, απάντησε, ότι αυτό που οι πολίτες αποφάσισαν πρέπει, θέλοντας και μη, να το κάνουμε αποδεκτό.

Σ’ αυτό που είπε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ότι θα ήταν καλύτερα ο δήμαρχος να μην αναλάμβανε τις Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς μαζί με την αντιδημαρχία Οικονομικών είναι τα δύο βαριά «χαρτοφυλάκια» του δήμου, ο κ. Κολιάδης είπε, ότι ο λόγος που βρίσκεται εκεί είναι πρώτα απ’ όλα γιατί ήθελε να γνωρίσει το προσωπικό εκεί, να έχει ίδια εικόνα, ποια είναι τα έργα που δρομολογούνται το 2024 και ήθελε να δώσει την κατεύθυνση στους υπηρεσιακούς ότι, εφόσον χρήματα δεν υπάρχουν, πρέπει να γίνουν πιο αποδοτικοί την επόμενη ημέρα.

«Δεν ήθελα να βάλω κανέναν συνάδελφό μου σ’ αυτή τη διαδικασία της ευθύνης της επόμενης ημέρας, γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση του δήμου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, αναφέροντας, ότι σε ένα εξάμηνο θα οριστεί αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Απαντώντας σ’ αυτά που αναφέρονται «σε διάφορα δελτία τύπου», όπως είπε, γιατί ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ δεν είχε φροντίσει το γήπεδο της Καλλιθέας και το Βενετόκλειο, είπε, ότι ο ΔΟΠΑΡ δεν έχει…Τεχνικές Υπηρεσίες, δηλαδή καταρτισμένο προσωπικό και έστειλε έγγραφα για να φροντίσουν μαζί με τις Τ.Υ. να λύσουν το πρόβλημα.

«Αν θέλετε να ρίξετε ευθύνες ότι εγώ δεν κατάφερα να φτιάξω το Βενετόκλειο, πρέπει να κοιτάξετε κάπου αλλού. Δεν ήμουνα εγώ αρμόδιος για την πυροπροστασία», είπε και ανέφερε ότι υπήρξαν επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις προς τις Τ.Υ. Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον κ. Καμπουράκη είπε χαρακτηριστικά: «Ήμουν από τους καλούς συνεργάτες σας».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καμπουράκης ξεκίνησε, λέγοντας, ότι δεν αρνείται ότι ο κ. Κολιάδης ήταν ένας καλός συνεργάτης, θύμισε όμως, ότι σε δύο ημέρες βγήκαν οι άδειες για το Βενετόκλειο και σε δέκα ημέρες τοποθετήθηκαν πόρτες ασφαλείας και σε λίγες ημέρες έγιναν όλα όσα δεν είχαν γίνει και η περιφέρεια καλά έκανε και τήρησε τον νόμο.

«Ναι, σεβασμός στον δήμαρχο, ναι, ένας εξαιρετικός συνεργάτης, όμως σε δέκα ημέρες ολοκληρώθηκε το θέμα πυρασφάλειας στο κλειστό Γυμναστήριο», είπε. Κλείνοντας, ο τέως δήμαρχος, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι νιώθει δικαιωμένος, διότι αν σήμερα η νέα δημοτική αρχή έχει παραλάβει έναν δήμο που γνωρίζει τα προβλήματα, οι ίδιοι δεν τα ήξεραν.

Σε άλλο σημείο της συνεδρίασης, το μέλος της μείζονος κ. Τάσος Σπανός, ζήτησε τον λόγο και είπε μεταξύ άλλων: «…Δηλώνω ότι παρά αυτή τη συμπεριφορά του δημάρχου, εγώ σέβομαι τον κ. δήμαρχο, εγώ σέβομαι τους θεσμούς.

Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου, είναι βαθιά ριζωμένος μέσα μου ο πολιτικός πολιτισμός και δεν πρόκειται να παρεκκλίνω από αυτό ούτε ένα εκατοστό. Με ικανοποιεί, όμως, το γεγονός και αισθάνομαι υπερήφανος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ροδιτών καταδίκασε αυτή τη συγκριμένη απρέπεια, αναίτια επίθεση.

Εγώ δηλώνω, ότι με όλες μου τις δυνάμεις θα συμβάλλω στην ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο δ.σ., υπερασπιζόμενος πάντα την άποψή μου με θάρρος και παρρησία.

Κλείνω το κεφάλαιο εκφράζοντας την απορία μου πραγματικά πώς, μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, μπορεί κάποιος, χωρίς καν να το λάβει υπόψη του ως ένα γεγονός μη γενόμενο, μπορεί να σιωπήσει.

Όταν τραυματίζεται τόσο βάναυσα ο θεσμός του δ.σ. και ο θεσμός του δημάρχου. Και σ’ αυτό το σημείο θέλω να συμπεριλάβω και τη συμπεριφορά την πολιτική των παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, οι οποίοι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη καθόλου να υπερασπιστούν όχι το πρόσωπο, τον θεσμό».

Για τη «Ρόδων Α.Ε.».
Η εταιρεία του πρώην δήμου Ροδίων, η οποία τελεί υπό εκκαθάριση από το 2011, επανήλθε μετά από αρκετό καιρό στο δ.σ., καθώς το Σώμα έπρεπε να ορίσει εκπρόσωπο στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή της με μοναδικό θέμα τον ορισμό νέων εκκαθαριστών.

Εισηγούμενος το θέμα ο κ. Χαλκιάς και επειδή σύμβουλοι ζητούσαν ενημέρωση, ανέφερε, ότι οι οφειλές που είχε η Εταιρεία ανέρχονταν στα 5 εκατ. ευρώ προς ιδιώτες, ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ, 300 χιλιάδες ευρώ και πλέον προς εργαζόμενους-είχε εκατό άτομα προσωπικό υπό απόλυση-είχε ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις τριετίας ή τετραετίας και όφειλε και στην Εθνική Τράπεζα ένα ποσό 700 χιλιάδων ευρώ από δανεισμό.

Η Εταιρεία αναγκαστικά μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, με απόφαση να διατηρηθούν τα περιουσιακά της στοιχεία, ώστε από τα μισθώματα να πληρώνονται οι υποχρεώσεις της και μέχρι τώρα κατέστη δυνατόν να εξοφλήσει πλήρως τις οφειλές και οι περισσότερες από τις φορολογικές της υποχρεώσεις και απομένει ένα υπόλοιπο 750 χιλιάδες ευρώ.

Για τον λόγο αυτό, η Εταιρεία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης για ακόμη δύο με τρία έτη και αυτό γιατί τα έσοδά της που είναι ποσοστιαία από τη μίσθωση του ξενοδοχείου των Ρόδων και άλλα καταστήματα (σ.σ. στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, τέως περιηγητική Λέσχη στο στάδιο του Διαγόρα κ.ά.) προσεγγίζουν το μισό εκατ. ευρώ.

Μετά τα δύο –δυόμιση χρόνια θεωρούν, ότι η Εταιρεία θα είναι πλέον εντάξει και θα μπορούν να επιστρέψουν τα ακίνητα στον δήμο της Ρόδου. Πάντως, αυτή τη στιγμή λογιστικά και ταμειακά είναι σε καλή κατάσταση, είπε ο αντιδήμαρχος. Εκπρόσωπος στη Γ.Σ. ορίστηκε ο δήμαρχος.

Στη συζήτηση αυτή, τέθηκε από τον κ. Καμπουράκη και το θέμα του Καζίνο και όπως προέκυψε, η 25ετία της σύμβασής του με τον δήμο λήγει τον Δεκέμβριο του 2024. Τότε, η Εταιρεία έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση και θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου