Βασίλης Α. Υψηλάντης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας: « Ισχυρή η θέση της Ελλάδας, στηρίζει λύσεις στα προβλήματα της Μέσης Ανατολής»

Βασίλης Α. Υψηλάντης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας: « Ισχυρή η θέση της Ελλάδας, στηρίζει λύσεις στα προβλήματα της Μέσης Ανατολής»

Βασίλης Α. Υψηλάντης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας: « Ισχυρή η θέση της Ελλάδας, στηρίζει λύσεις στα προβλήματα της Μέσης Ανατολής»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 884 ΦΟΡΕΣ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, συμμετείχε στις εργασίες της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ως εισηγητής της Ν. Δ. επί της ενημέρωσης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή του Υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του βουλευτή είναι το παρακάτω:

« Κύριε Υπουργέ,

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Είναι εξαιρετικά σημαντική, η συνεχής παρουσία σας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Κοινοβουλίου μας, προκειμένου να μας ενημερώνετε για την πορεία των θεμάτων που άπτονται της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής.

Ειδικότερα για τα ζητήματα στη Μέση Ανατολή, που απασχολούν αυτή την στιγμή, τη διεθνή κοινότητα, οι στόχοι που επιδιώκουμε κατατείνουν στην εξεύρεση διεξόδου για ειρήνευση στην περιοχή.

Η πρόταξη εκ μέρους σας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ενίσχυσης της ανθρωπιστικής βοήθειας, λόγω της αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, με βιώσιμους διαδρόμους που θα οδηγούν απευθείας στη Γάζα, για την παροχή των απαραίτητων εργαλείων, υποδομών και ιατρικής περίθαλψης, αλλά και του περιορισμού των εχθροπραξιών, στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να εξευρεθεί μια διαρκής και βιώσιμη λύση.

Η διαχείριση του ζητήματος της μη διάχυσης της κρίσης. Είναι ανησυχητική, η εντεινόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η διάχυση της κρίσης. Με τη δραστηριότητα της Χεζμπαλάχ στο Βόρειο Τμήμα του Ισραήλ και τα όσα συμβαίνουν στο Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ και με την εμπλοκή των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο .

Και τέλος, το αίτημα σας για άμεση απελευθέρωση των ομήρων αλλά και της επισήμανσης του δικαιώματος αυτοάμυνας που εδράζεται στον διεθνές δίκαιο και το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να ασκείται εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας στα αιτήματα αυτά και σας συγχαίρουμε, κ. Υπουργέ, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε για την επίτευξη των στόχων αυτών. Με μια σειρά από διεθνής συναντήσεις στην Αίγυπτο, την Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία αλλά και με τις συναντήσεις σας με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, των Παλαιστινίων, το Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου. Με τη συμμετοχή σας στο 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης της Ε.Ε με την Αίγυπτο. Και πάντα με την επισήμανση ότι οποιοδήποτε σχέδιο ειρήνευσης πρέπει να καταδικάζει κάθε μορφή τρομοκρατίας και να εγγυάται τη βιώσιμη προοπτική για όλες τις πλευρές.»

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»