Θα καταβάλει 2.500 ευρώ στο νοσοκομείο για να μην πάει φυλακή

Θα καταβάλει 2.500 ευρώ στο νοσοκομείο για να μην πάει φυλακή

Θα καταβάλει 2.500 ευρώ στο νοσοκομείο για να μην πάει φυλακή

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4995 ΦΟΡΕΣ

Το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ θα καταβάλει 36χρονος Σύριος για την αγορά υγειονομικού υλικού του Τμήματος Αναισθησιολογίας στο Νοσοκομείο της Ρόδου, προκειμένου να μην πάει φυλακή!

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί στις 16 Νοεμβρίου 2023 στη Χάλκη, την ώρα που προσπάθησε να διευκολύνει έξι συμπατριώτες του να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες, στο πλαίσιο ελέγχου που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Χάλκης, οι επτά αλλοδαποί επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για την υπόθεση.

Σε βάρος του 36χρονου Σύριου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση, όπου μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο αλλοδαπός δια του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπράγματευσης και χθες επικυρώθηκε το πρακτικό αυτής από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με το οποίο ο 36χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών.

Το δικαστήριο επίσης αποφάσισε η ποινή αυτή του Σύριου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής ποσού 2.500 ευρώ για κοινωφελή σκοπό και συγκεκριμένα για την αγορά υγειονομικού υλικού για τη λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο