Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή σε 48χρονο για ασέλγεια σε ανήλικο

Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή σε 48χρονο για ασέλγεια σε ανήλικο

Φυλάκιση 16 μηνών με αναστολή σε 48χρονο για ασέλγεια σε ανήλικο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2182 ΦΟΡΕΣ

Ούτε μέρα δεν κατάφερε να μειώσει στο Εφετείο, την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί, ο 48χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και το δικαστήριο διατήρησε για τον 48χρονο τη συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση αφορά την καταγγελία που είχε κάνει πριν από οχτώ χρόνια ένας 17χρονος (τότε) μαθητής Λυκείου, στην Αστυνομία νησιού της Δωδεκανήσου, όπου διέμενε μαζί με τη γιαγιά του και ο οποίος και είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ότι έναν μήνα νωρίτερα σε διαφορετικές ημερομηνίες, ο 48χρονος φέρεται να του είχε ζητήσει να του κάνει ασελγείς πράξεις , ενώ του είχε δώσει και τσιγαριλίκια με ακατέργαστη κάνναβη.

Μάλιστα στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν και ένας 59χρονος που φέρονταν ως το άτομο που προμήθευσε τα τσιγάρα με τη ναρκωτική ουσία στον 48χρονο. Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ασέλγεια έναντι οικονομικού ανταλλάγματος και παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία έγινε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη μετέτρεψε την κατηγορία για τα ναρκωτικά σε πλημμέλημα (προμήθεια προς ιδίαν χρήση και διάθεση σε τρίτο χωρίς αντάλλαγμα για αποκλειστικά δική του χρήση) ενώ του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και επέβαλε στον 48χρονο, συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή (12 μήνες φυλάκιση για την ασέλγεια και 8 μήνες για τα ναρκωτικά).

Επίσης, το δικαστήριο με την ίδια απόφαση αθώωσε τον 59χρονο καθώς, πέραν της κατάθεσης που είχε δώσει στις διωκτικές αρχές ο 48χρονος συγκατηγορούμενος του, δεν προέκυψαν άλλα στοιχεία ενοχής του. Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου, ο 48χρονος άσκησε έφεση, η οποία προσδιορίστηκε και δικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ν’ αλλάξει κάτι από την ποινή που ήδη του είχε επιβληθεί. Η καταγγελία και η παραπομπή στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης όταν, ο τότε 17χρονος έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και δήλωσε πως ένα μήνα νωρίτερα (Νοέμβριο του 2016), είχε βγει για ποτό σε κατάστημα του νησιού και ένα περίπου τέταρτο πριν από τα μεσάνυκτα και έχοντας καταναλώσει κάποια ποτά, πήγε στο κατάστημα του 48χρονου προκειμένου να προμηθευτεί «χαρτάκια» για το στριφτό τσιγάρο που κάπνιζε. Εκεί, ο κατηγορούμενος φέρεται να τον ρώτησε αν έχει καπνίσει χασίς και στην αρνητική απάντηση του ανήλικου, ο 48χρονος φέρεται να τον ρώτησε «αν ήθελε να κάνει».

Ο 17χρονος είχε πει στην κατάθεσή του πως, καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, του απάντησε θετικά και τότε ο 48χρονος του ζήτησε να του κάνει στοματικό έρωτα πρώτα, όπως και έγινε και στη συνέχεια του έδωσε ένα τσιγαριλίκι το οποίο κάπνισαν μαζί.

Ο ανήλικος είχε καταγγείλει επίσης, πως δύο μέρες αργότερα πήγε και πάλι στο κατάστημα του 48χρονου για ν’ αγοράσει κάποια πράγματα και τον ρώτησε αν είχε χασίς.

Ο 48χρονος στην αρχή του απάντησε πως δεν είχε, αλλά προτού φύγει ο ανήλικος του είπε να τον περιμένει σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος γιατί είχε λίγο. Και εκείνη τη φορά, καταγγέλλει ο 17χρονος, πως προηγήθηκε η ασέλγεια σε βάρος του με τον ίδιο τρόπο όπως και την πρώτη φορά και στη συνέχεια κάπνισαν το τσιγάρο με το χασίς.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στην κατάθεσή του, πως τη δεύτερη φορά είπε στον 48χρονο πως δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό και πως αν στο μέλλον ήθελε άλλη φορά να καπνίσει θα του το πλήρωνε και ο κατηγορούμενος τού δήλωσε ότι δεν θέλει χρήματα.

Μετά την καταγγελία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 48χρονου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ασέλγεια που τελείται από ενήλικο σε ανήλικο έναντι οικονομικού ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της προμήθειας, της κατοχής και της διάθεσης από δράστες μη τοξικομανείς, ενώ από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε, ότι τα ναρκωτικά τα είχε δώσει στον κατηγορούμενο ο 59χρονος, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί και αυτός στη δικαιοσύνη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Άκη Δημητριάδη, ο 48χρονος είχε αντιστρέψει τους ισχυρισμούς του ανήλικου και είχε δηλώσει ότι ο νεαρός ήταν αυτός που του έδωσε να καπνίσουν τσιγαριλίκι αλλά και που του ζήτησε να κάνουν τις ασελγείς πράξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 48χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες