Με τους αγρότες συναντήθηκε ο περιφερειάρχης

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο περιφερειάρχης

Με τους αγρότες συναντήθηκε ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 708 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση με τους αγρότες του νησιού είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Σε σχετική ανάρτηση του αναφέρει τα εξής: 

Με τους αγρότες της Ρόδου, η συνάντηση μας αφορά πάντα όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Ολα τα θέματα, γιατί κτίσαμε μέσα στα χρόνια μια σχέση ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού που συνεχίζει. Οπως όλοι οι αγρότες της Ευρώπης, που βρίσκονται στους δρόμους για τη νέα ΚΑΠ και τα ιδιαίτερα ζητήματα της κάθε χώρας, έτσι και οι δικοί μας αγρότες είναι σε κινητοποιήσεις για τις δικές τους αγωνίες. Στην Ρόδο και στα γραφεία μας, συζητήσαμε όλα τα θέματα που σήμερα τους απασχολούν και δρομολογήσαμε λύσεις και πρωτοβουλίες ενώνοντας και τις δικές μας δυνάμεις μαζί τους. Υπάρχει ένα ειδικό θέμα, πρώτο στην προτεραιότητα της αγωνίας των αγροτών της Ρόδου, αυτό των ελαφιών.

Σε ένα δημόσιο διάλογο που χαρακτηρίζεται πλέον απο άκρα, όποτε ανοίγει αυτή η συζήτηση διχάζεται σε φίλους και εχθρούς. Σε οικολόγους και καταστροφείς. Δεν είναι όμως έτσι η ζωή, ούτε βέβαια μπορούμε να επιτρέψουμε να διαμορφώνεται η διοίκηση μέσα απο την αμηχανία ή την απόσταση απο τα ζητήματα που προκαλούν αυτές οι εκατέρωθεν αντιδράσεις. Το ελάφι της Ρόδου είναι σύμβολο, είναι προστατευόμενο είδος, είναι μέρος της φύσης μας και της ταυτότητας μας, αλλά αυτό που βιώνουν οι αγρότες μας απαιτεί διαχείριση. Στεκόμαστε στο πλευρό τους στον αγώνα που δίνουν να πείσουν τους έχοντες την αρμοδιότητα, όχι δεν είμαστε εμείς, να πάρουν τις πρωτοβουλίες που θα σεβαστούν και θα προστατεύσουν και το ελάφι και την σοδειά τους. Μάθαμε, γιατί αυτό είναι στάση ζωής, να γινόμαστε μέρος της λύσης και έτσι θα συνεχίσουμε.

 

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί