Ανοικτό το θέμα για την προεδρία της ΠΕΔ από τον Αλέξανδρο Κολιάδη

Ανοικτό το θέμα για την προεδρία της ΠΕΔ από τον Αλέξανδρο Κολιάδη

Ανοικτό το θέμα για την προεδρία της ΠΕΔ από τον Αλέξανδρο Κολιάδη

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1555 ΦΟΡΕΣ

Μετά τα αποτελέσματα των προχθεσινών εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, δεν αποκλείεται, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, να διεκδικήσει την προεδρία της!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κολιάδης, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το πιθανότερο είναι να μην πάει για πρόεδρος της ΠΕΔ, όπως «παραδοσιακά» κάνει ο δήμαρχος της Ρόδου.

Τόσο οι πληροφορίες όσο και οι κατά καιρούς δηλώσεις του, ότι επιθυμία τους είναι να ρίξουν το βάρος στην ΚΕΔΕ, διεκδικώντας μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο (σ.σ. η Ρόδος δεν έχει από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος), συνέτειναν στο ότι, για πρώτη φορά, πρόεδρος στο συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων της περιοχής μας δεν θα ήταν ο δήμαρχος της Ρόδου.

Μετά τις προχθεσινές εκλογές, όμως, για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ για τη νέα θητεία, φαίνεται ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Το γεγονός ότι ο προαλειφόμενος για πρόεδρος της Ένωσης, δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Αλέξανδρος Αθανασίου δεν ήρθε πρώτος σε ψήφους ανάμεσα στους δημάρχους, σε συνδυασμό με την πολύ καλή πορεία σε ψήφους των υποψηφίων της περιοχής μας και ειδικά εκείνων από τη Ρόδο (σ.σ. ο κ. Κολιάδης και ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης ήρθαν πρώτοι λαμβάνοντας από 55 ψήφους έκαστος, ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς της Κω έλαβε 43 αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι πήγαν πολύ καλά), φαίνεται ότι ανατρέπει τους συσχετισμούς.

Εκτός, όμως, από τα όσα έδειξαν οι εκλογές, η πίεση που θα ασκηθεί-και ήδη έχει ξεκινήσει-στον δήμαρχο της Ρόδου το επόμενο δεκαήμερο-οπότε και θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΠΕΔ για να συγκροτηθεί σε Σώμα-προκειμένου να αναλάβει εκείνος (δικαιωματικά) την προεδρία, είναι μεγάλη!

Από αύριο, λοιπόν, αναμένεται να «φουντώσουν» οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις προκειμένου η προεδρία να πάει στον δήμαρχο της Ρόδου, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Κολιάδης, αναμένεται να συνομιλήσει βέβαια και με δημάρχους από όλη την περιφέρεια, να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και να «ζυγίσει» τα δεδομένα.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση που θα πάρει, λένε οι γνωρίζοντες, αναμένεται να παίξει και η ΚΕΔΕ: εάν δηλαδή πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι ο δήμος Ρόδου, δια εκπροσώπου του στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα έχει σοβαρό λόγο στο «τραπέζι» του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των αυτοδιοικητικών στη χώρα, που οι εκλογές του θα διεξαχθούν στις 2 Μαρτίου.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι μετά τις προχθεσινές εκλογές της ΠΕΔ έχουν ανατραπεί τα δεδομένα και το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Ρόδου να διεκδικήσει την προεδρία της είναι πλέον ανοιχτό.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου