Χρηματοδότηση έργων σε Κάρπαθο και Κάσο

Χρηματοδότηση έργων σε Κάρπαθο και Κάσο

Χρηματοδότηση έργων σε Κάρπαθο και Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1090 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου η έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης. δαπάνης της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου για δράσεις της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας στα νησιά Κάρπαθο και Κάσο.

Σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίνεται η διάθεση πίστωσης έως του συνολικού ποσού των δέκα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ (14.694,00€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. για την εκτέλεση άμεσων και επειγουσών εργασιών με τη χρήση μηχανημάτων έργου, ως εξής:

- στο επαρχιακό οδικό της ν. Καρπάθου, Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου, στη διαδρομή: Σπόα-Όλυμπος,

- στο επαρχιακό οδικό της ν. Κάσου, Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου, στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου της Η.Ν. Κάσου στις διαδρομές: Φρυ – Αγία Μαρίνα – Αρβανιτοχώρι – Άργος σε διάφορες θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων τις περιόδους από 6/1/2024 έως και 7/1/2024, 20/1/2024 έως 22/1/2024 και 30/1/2024 έως 31/1/2024 γεγονότα που συνιστούν απρόβλεπτες καταστάσεις ανωτέρας βίας και επηρεάζονται υποδομές αρμοδιότητας της Π.Ν.Αι. θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών.

Για τον λόγο αυτό, απαιτείται εκτέλεση άμεσων και επειγουσών εργασιών στις παραπάνω περιοχές, με την ενεργοποίηση του Μητρώου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, όπως αυτές θα προσδιορίζονται και προϋπολογίζονται σύμφωνα με τις σχετικές Τεχνικές Περιγραφές της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου/Τ.Τ.Ε. Καρπάθου-Κάσου.

Η δαπάνη θα χρηματοδοτηθεί από τον Προϋπολογισμό της Π.Ε. Δωδεκανήσου έως το ποσό των δέκα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ (14.694,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Το ακριβές κόστος εργασιών θα προσδιορισθεί απολογιστικά από την αρμόδια Επιτροπή παραλαβής και παρακολούθησης εργασιών της Π.Ε. Καρπάθου-Κάσου, σύμφωνα με τις από 31/1/2024 και 1/2/2024 Τεχνικές Περιγραφές που συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου/Τ.Τ.Ε. Καρπάθου-Κάσου.

Διαβάστε ακόμη

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου