Κ. Σπανός: Συναντήσεις για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου

Κ. Σπανός: Συναντήσεις για ζητήματα  που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου

Κ. Σπανός: Συναντήσεις για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 838 ΦΟΡΕΣ

Συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και τους φορείς θα επιδιώξει να έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου μέσα στον Μάρτιο στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη νέα τουριστική περίοδο, όπως δήλωσε στον RealVoice 99.5 και τη Δέσποινα Κουλούμπρη, o γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο, ηχορύπανση, έλλειψη χώρων στάθμευσης, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων από τροχοφόρα, κυρίως στην πόλη της Ρόδου είναι κάποια από τα διαχρονικά προβλήματα για τα οποία ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου (ΕΣΡ), θα ζητήσει για άλλη μια φορά την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών.

Μιλώντας στον RealVoice, ο γενικός γραμματέας του ΕΣΡ δήλωσε, ότι η εικόνα που βλέπουμε σε παραλίες, πεζοδρόμια και πάρκα-πλατείες δεν είναι αυτή που αρμόζει στη Ρόδο και πρέπει να ξεκινήσει η διενέργεια συστηματικών ελέγχων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πρωταρχικό ζήτημα είναι ο χώρος στάθμευσης για τα οχήματα ντόπιων και ειδικά των επισκεπτών στην Ακαντιά, ώστε να δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς στο κέντρο αλλά και στη Μεσαιωνική Πόλη, χωρίς να αναγκάζεται κάποιος να αναζητά πάρκινγκ, δήλωσε ο κ. Σπανός.

Μια από τις χειρότερες εκπτωτικές περιόδους των τελευταίων ετών ήταν η φετινή για τους εμπόρους της Ρόδου.

Από το ξεκίνημα των χειμερινών εκπτώσεων μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τη λήξη τους, η αγορά κινήθηκε υποτονικά, όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κώστας Σπανός.

Ο κ. Σπανός απέδωσε την περιορισμένη κίνηση, αφενός, στο γεγονός ότι η εκπτωτική περίοδος διαδέχθηκε την εορταστική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας ξοδεύτηκαν χρήματα, και αφετέρου, στις επιπτώσεις της ακρίβειας που κατατρώει το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα των πολιτών.

Με την ευκαιρία ανέφερε, ότι δεν υπάρχει καθόλου κίνηση στην αγορά στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, και ως εκ τούτου ο εμπορικός κόσμος του νησιού είναι δυσαρεστημένος. Μάλιστα, όπως είπε, αυτές είναι οι χειρότερες εκπτώσεις της δεκαετίας, καθώς παρατηρείται μία μείωση της κίνησης σε ποσοστό 20%.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί