ΔΕΥΑΡ: Ξεκίνησαν οι μαζικές διακοπές υδροδότησης σε συστηματικούς κακοπληρωτές

ΔΕΥΑΡ: Ξεκίνησαν οι μαζικές διακοπές υδροδότησης σε συστηματικούς κακοπληρωτές

ΔΕΥΑΡ: Ξεκίνησαν οι μαζικές διακοπές υδροδότησης σε συστηματικούς κακοπληρωτές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1476 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της εξυγίανσης της ΔΕΥΑΡ και της οικονομικής πολιτικής που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού, ξεκίνησαν από σήμερα, οι μαζικές διακοπές υδροδότησης σε συστηματικούς κακοπληρωτές.

Σε συνέχεια των οχλήσεων και των ειδοποιητηρίων που έχουν σταλθεί εξωδίκως, ψηφιακά, στα υδρόμετρα των καταναλωτών, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σε οφειλέτες της, η ΔΕΥΑΡ προβαίνει σε διακοπές νερού κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και οφειλέτες που συστηματικά αγνοούν τις ειδοποιήσεις αλλά κυρίως την υποχρέωση τους να πληρώνουν την ΔΕΥΑΡ, με αποτέλεσμα την οικονομική αδυναμία της Δημοτική επιχείρησης, να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της.

Ο πρώτος κύκλος των διακοπών έχει ξεκινήσει οριζόντια σε οφειλέτες των οποίων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τις 8.000€ και δύναται να ολοκληρωθεί το εγχείρημα της διακοπής του συνόλου των οφειλετών εντός των επομένων είκοσι ημέρων.

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των καταναλωτών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, η ΔΕΥΑΡ καλεί όλους να προβούν στη νέα προνομιακή άτοκη ρύθμιση των 60 δόσεων, όπου δεν είναι απαραίτητη η προκαταβολή, στην οποία δύναται και η τμηματική διαγραφή προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Να σημειωθεί πως ήδη καταρτίζεται και η λίστα των μεγαλοοφειλετών των οποίων οι οφειλές θα εκχωρηθούν στη ΔΟΥ ΡΌΔΟΥ έναντι των οφειλών της ΔΕΥΑΡ προς αυτήν.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί