Γ. Πάππου: Η κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης στις επιχειρήσεις της Ρόδου, θα δώσει στο νησί την ταυτότητα ενός πράσινου προορισμού

Γ. Πάππου: Η κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης στις επιχειρήσεις της Ρόδου, θα δώσει στο νησί την ταυτότητα ενός πράσινου προορισμού

Γ. Πάππου: Η κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης στις επιχειρήσεις της Ρόδου, θα δώσει στο νησί την ταυτότητα ενός πράσινου προορισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1239 ΦΟΡΕΣ

«Η επιχειρηματική κοινότητα του νησιού στηρίζει την πρωτοβουλία The Rhodes Co-Lab, για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στο νησί της Ρόδου έως το 2027, που θα δώσει την ταυτότητα ενός πράσινου προορισμού», δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, με αφορμή το μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΒΕΔ στην πρωτοβουλία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI για συλλογική δράση.

Πρόκειται για το πρώτο πρόγραμμα παγκοσμίως που υλοποιεί ένα σχέδιο για το περιβάλλον ολιστικής προσέγγισης, αφού εμπεριέχει παράλληλα την οικονομία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την παράδοση, φιλοδοξώντας να καταστήσει τη Ρόδο φάρο αειφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ευοδωθεί αυτό το υποέργο της τεράστιας, μοναδικής προσπάθειας για τα παγκόσμια δεδομένα που ονομάζεται “The Rhodes Co- Lab. Sustainable Destination”», δήλωσε ο κ. Πάππου, καλώντας τις τοπικές επιχειρήσεις να συνδράμουν σε αυτή τη δράση.

Μέχρι το Πάσχα θα λειτουργήσει και η διαδραστική πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως ένα εργαλείο υποστήριξης της δράσης, το οποίο εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους, πλήρη διαφάνεια, και επικοινωνία των δεσμεύσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων, σε μία λογική να τονιστεί η σημασία της τοπικής συμμετοχής, της ενδυνάμωσης και της συλλογικής δράσης στην προώθηση της σημαντικής αλλαγής προς τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης και την προώθηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Άλλωστε στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν για το Μνημόνιο Συνεργασίας στο χώρο του ΕΒΕΔ ο πρόεδρός του Γιάννης Πάππου και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρώτος είχε προσκαλέσει στη δράση όλες τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το σύνολο της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και τον ίδιο τον προορισμό, προαναγγέλλοντας, ότι η συμμετοχή τους θα επιφέρει συνολικό όφελος, αφού όλο και περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν προορισμό και υπηρεσίες φιλικές στο περιβάλλον.

Επίσης, ο πρόεδρος διεμήνυσε πως το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου θα καταρτίσει στη συνέχεια εξειδικευμένο πλάνο διαφήμισης και προβολής των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ευοδωθεί αυτό το υποέργο της τεράστιας, μοναδικής προσπάθειας για τα παγκόσμια δεδομένα που ονομάζεται “The Rhodes Co- Lab. Sustainable Destination” και από υποστηρικτές γινόμαστε οικοδεσπότες όσων επιχειρήσεων επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή τη δράση», δήλωσε ο κ. Πάππου.

Ο κ. Πάππου μιλώντας χθες στον Σταθμό αναφέρθηκε και στην τεράστια μείωση της πλαστικής σακούλας στα σούπερ μάρκετ.

«Αυτό το διαπιστώνουμε από τις παραγγελίες που κάνουμε στα σούπερ μάρκετ. Αν για παράδειγμα παραγγέλναμε 1.000 σακούλες, τώρα παραγγέλνουμε μόνο 100», όπως είπε.

Τέλος, αναφορικά με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν στη Ρόδο και την προετοιμασία από πλευράς επιχειρήσεων στο νησί, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ επισήμανε, ότι είναι ευοίωνα όλα τα μηνύματα από τις προκρατήσεις και όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν, ότι θα έχουμε ένα νέο ρεκόρ αφίξεων το 2024.

«Τα μηνύματα που έρχονται είναι πολύ θετικά για τη νέα τουριστική σεζόν. Εκτιμούμε, ότι θα σπάσουμε ένα επιπλέον ρεκόρ σε αφίξεις. Θα πρέπει κι εμείς να δίνουμε τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα στον επισκέπτη, τον οποίο πρέπει να βλέπουμε ως επενδυτή αφού επενδύει τα λεφτά του στον προορισμό, ώστε να εισπράττουμε τα οφέλη.

Εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε ως μαγνήτες που να τους βγάζει από τα ξενοδοχεία και να κυκλοφορούν καθημερινά στην αγορά.

Αν δεν μείνει ευχαριστημένος από τις προσφερόμενες υπηρεσίες ή το προϊόν, το πιθανότερο είναι να μην κυκλοφορήσει ξανά στην αγορά».

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί