Φυλάκιση 24 μηνών με αναστολή σε 43χρονο για επικίνδυνη οδήγηση

Φυλάκιση 24 μηνών με αναστολή  σε 43χρονο για επικίνδυνη οδήγηση

Φυλάκιση 24 μηνών με αναστολή σε 43χρονο για επικίνδυνη οδήγηση

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1934 ΦΟΡΕΣ

«Βαρύς» έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον 43χρονο που, όχι μόνο δεν υπάκουσε να σταματήσει στο σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου για έλεγχο της μοτοσικλέτας του, αλλά οδηγούσε για αρκετή ώρα επικίνδυνα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του αυτή, ο 43χρονος φέρεται να επιχείρησε μέχρι και να ρίξει από τις μοτοσικλέτες τους, τους αστυνομικούς που τον ακολουθούσαν, ενώ προκάλεσε πανικό τόσο σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων, όσο και σε πεζούς πολίτες, μέσα σε κατοικημένη περιοχή έξω από σχολεία και πάρκα στην περιοχή του Ροδινιού! Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το απόγευμα σε συνοικία της πόλης της Ρόδου και μετά τη σύλληψή του, ο 43χρονος, προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

• Επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

• Απείθεια.

• Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Χθες το μεσημέρι ο 43χρονος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου κρίθηκε ένοχος και για τα τρία αδικήματα και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή

. Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Χριστόφορος Καλογήρου, ενώ ο 43χρονος ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν προχθές (19 Μαρτίου 2024) περίπου στις 4.30 το απόγευμα στην περιοχή του Ροδινιού, όπου κινούνταν ο 43χρονος οδηγώντας ένα σκούτερ σκούρου χρώματος μεγάλων κυβικών, χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας, χωρίς ναφοράει κράνος, να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο και παραβιάζοντας τον ερυθρό σηματοδότη στη Λεωφόρο Ρόδου-Καλλιθέας με τη συμβολή της οδού Δαμάγητου.

Δύο δικυκλιστές της Τροχαίας Ρόδου που ήταν σε περιπολία, αντιλήφθηκαν τον 43χρονο οδηγό και θέλησαν να τον ελέγξουν, γι’ αυτό και του έκαναν σήμα να σταματήσει στην επόμενη ακριβώς γωνία. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας όμως, αντί να συμμορφωθεί στο σήμα των αστυνομικών, προσποιήθηκε ότι θα σταματήσει αλλά διέφυγε από το σημείο του ελέγχου, αρχίζοντας να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα προς τη Λεωφόρο Ρόδου- Καλλιθέας με κατεύθυνση προς το Φαληράκι. Σύμφωνα με την «Ομάδα Ζήτα Βετεράνοι», αυτό κίνησε τις υποψίες στους δύο δικυκλιστές της Τροχαίας Ρόδου και συγκεκριμένα από έναν υπαστυνόμο & έναν αρχιφύλακα που είχαν εμπειρία σε τέτοια παρόμοια περιστατικά, έχοντας υπηρετήσει και οι δύο στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής στην Αθήνα.

Αμέσως, άρχισαν να τον ακολουθούν με τις μηχανές τους, ενεργοποιώντας τους φάρους και τις σειρήνες από τις υπηρεσιακές τους μοτοσικλέτες με κατεύθυνση προς την περιοχή της Καλλιθέας. Στο ύψος του S.M. LIDL, ο οδηγός της μηχανής πάτησε απότομα φρένα στην ευθεία της Λεωφόρου Ρόδου -Καλλιθέας και ενήργησε επικίνδυνα, κάνοντας ξαφνικά αναστροφή οδηγώντας τη μηχανή του πάλι προς την κατεύθυνση της Ρόδου.

Οι αστυνομικοί δεν πανικοβλήθηκαν, αντιθέτως με σύνεση και προσοχή άρχισαν να τον ακολουθούν αλλά και πάλι στο ύψος λίγο πριν την οδό Δαμαγήτου, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, θέλοντας έτσι να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που πλέον τον καταδίωκαν, ενώ την ίδια στιγμή έρχονταν οχήματα επί του οδικού δικτύου θέτοντας την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών σε κίνδυνο. Εκατοντάδες μέτρα παρακάτω έστριψε απότομα στα αριστερά, πραγματοποιώντας απότομους και επικίνδυνους ελιγμούς, θέλοντας να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

Άρχισε πλέον να τρέχει μέσα στην πόλη, παραβιάζοντας σε πολλά κεντρικά σημεία που υπήρχαν σημάνσεις "ΣΤΟΠ", μονόδρομους αλλά και θέτοντας την ασφάλεια οδηγών, συγκοινωνιών και λοιπών χρηστών σε κίνδυνο.

Ο υπαστυνόμος που τον ακολουθούσε οδηγώντας ακριβώς από πίσω του, προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, από αριστερά στην δεξιά πλευρά του δρόμου πλησιάζοντάς τον, όταν όμως ο ίδιος τον αντιλήφθηκε έκανε απότομους και επικίνδυνους ελιγμούς, τον πλεύρισε με πρόθεση να τον πετάξει από την αστυνομική μηχανή του κάτω.

Ως πιο ψύχραιμος, ο αξιωματικός δικυκλιστής της Τροχαίας, τον άφησε να φύγει, για να μην προκληθεί τροχαίο ατύχημα ή να χτυπήσει κάποιος πεζός πολίτης κατά τη διάρκεια της 15άλεπτης καταδίωξης, αφού είχε ήδη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του και τη μοτοσικλέτα του.

Αμέσως ενημέρωσε το Τηλεφωνικό Κέντρο του «100» και έδωσε οδηγίες για τις αναζητήσεις του 43χρονου οδηγού σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. της Ρόδου. Πράγματι, μετά από λίγες ώρες, οι αναζητήσεις απέδωσαν καρπούς αφού συνελήφθη από αστυνομικούς της υπηρεσίας Ο.Π.Κ.Ε. στα όρια του αυτοφώρου.

Από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 290 Π.Κ. για επικίνδυνη οδήγηση σε συνδυασμό με διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών καθώς και για την απόπειρα σωματικής βλάβης τού αστυνομικού δικυκλιστή της Τροχαίας.

Ο ίδιος παραδέχθηκε τις πράξεις του και αποδέχθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ η μοτοσικλέτα του ακινητοποιήθηκε και κατασχέθηκε από την Τροχαία Ρόδου, καθώς βεβαιώθηκαν όλες οι τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες