Γιάννης Παρασκευάς: Προτάσεις Υπερδόμησης στον χώρο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΟΔΟΥ

Γιάννης Παρασκευάς: Προτάσεις Υπερδόμησης στον χώρο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΟΔΟΥ

Γιάννης Παρασκευάς: Προτάσεις Υπερδόμησης στον χώρο της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΟΔΟΥ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 998 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γιάννης Παρασκευάς

 

Κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ρόδου.

Μετά τον θόρυβο και τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε, όταν η κοινωνία του Νησιού και της πόλης μας πληροφορήθηκε από διάφορα δημοσιεύματα, του τι κάποιοι μαγειρεύουν και με ποιους τρόπους βιάζουν την περιοχή της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΟΔΟΥ, θεωρώ ότι ο ΔΗΜΟΣ οφείλει στους Δημότες, μια ξεκάθαρη απάντηση, για το ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι απόψεις που μέχρι σήμερα δημοσιοποιήθηκαν, ηταν αποτέλεσμα μερικής και όχι επίσημης πληροφόρησης, διότι κανένας αρμόδιος δεν ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης.

Από διάφορα μέσα γνωρίζουμε ότι, από την εποχή Δημαρχίας κ. ΧΑΤΖΗ μέχρι και τη σημερινή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ότι το θέμα της ΥΠΕΡΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ συζητήθηκε αποσπασματικά πολλές φορές, με κύριο αντικείμενο τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ.

Από την αρχική προβλεπόμενη κάλυψη των 2500 τ.μ. από τη Σύμβαση παραχώρησης το 2003, μετά τις πολλαπλές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, φθάσαμε στη Δόμηση των 87.000 τμ με ύψη κτηρίων 17 και 28 μέτρων.

Το τραγικό της Ιστορίας είναι ότι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, όλων των περιόδων, δεν γνώριζαν τι ακριβώς ψήφιζαν, αυτό δηλώνουν κατ’ ιδίαν και δημοσίως.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι, πολεοδομήθηκε ο Λιμενικός Χώρος της ΜΑΡΙΝΑΣ, δημιουργήθηκαν τέσσερα (4) οικοδομικά τετράγωνα και δόθηκαν συντελεστές δόμησης, οι οποίοι επιτρέπουν το κτίσιμο των 87000 τ.μ. και ότι, με κάποιες παρατυπίες και υπογείως εγκρίθηκε και η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ.

Ο «ΒΙΑΣΜΟΣ» κύριε πρόεδρε, παραμένει «ΒΙΑΣΜΟΣ», έστω και αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κάποιες φορές τον αθωώνει με διάφορα νομικά τερτίπια, θέλω να πιστεύω ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δεν θα παίξει τον ρόλο της ΤΥΦΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ότι θα κρίνει με βάση το συμφέρον της πόλης και του νησιού.

Παρακαλώ κ. πρόεδρε να τεθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση για το ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ.

Τα μισόλογα και οι απόψεις ΚΥΚΛΩΝ προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών.

Δευτερευόντως, παρακαλώ για την ενημέρωσή μου για το πότε θα συζητηθεί το θέμα, γιατί επιθυμώ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

Η ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΥΓΗ της συζήτησης του θέματος στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, μας δίνει το δικαίωμα για κάθε είδους κρίση και εξαγωγής συμπερασμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου