300.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Λίνδου

300.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Λίνδου

300.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 909 ΦΟΡΕΣ

Πρόταση χρηματοδότησης για αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της Λίνδου που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του περυσινού καλοκαιριού, αναμένεται να υποβάλει ο δήμος της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου, έρχεται για έγκριση η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στην τροποποιημένη πρόσκληση του ΤΠΑ υπουργείου Εσωτερικών, στον Άξονα 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» με τίτλο: «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού (ΙΙ)» Τίτλος πρότασης: «Αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές της ΔΕ Λινδίων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2023», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο
Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Οργάνωσης του δήμου Ρόδου:
Οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν τον Ιούλιο του 2023 στο νησί της Ρόδου προκάλεσαν ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές σε έκταση που υπολογίζεται 200.000 στρέμματα περίπου, δημιουργώντας τεράστια οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Έχουν πληγεί, πέραν από τις καθαρά δασικές εκτάσεις και εν γένει υποδομές και το αγροτικό οδικό δίκτυο σε κατοικημένες ή και μη περιοχές. Με την παρούσα μελέτη, αντιμετωπίζονται οι καταστροφές και προτείνονται τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές της Δ.Ε. Λινδίων.


Σκοπός του έργου: το συγκεκριμένο έργο εξυπηρετεί διπλό σκοπό, αφενός στην αντιμετώπιση των ζημιών και των καταστροφών, που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου του 2023 και αφετέρου προτείνει τα έργα για την άμεση προστασία ή και θωράκιση των υποδομών στη Δ.Ε. Λινδίων.


Τι περιλαμβάνει
1. Χωματουργικές εργασίες ήπιας κλίμακας για καθαρισμούς και διαμορφώσεις και μεγαλύτερης κλίμακας για τις εκσκαφές των έργων προστασίας υποδομών.
2. Νέα σωληνωτά τεχνικά έργα ή και συμπληρώσεις υφισταμένων για την παροχέτευση όγκου νερού προς τα κατάντι.


3. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα σε ύψη που θα καθοριστούν από την επίβλεψη ανάλογα με τη γεωμορφολογία. 4. Κατασκευή συρματοκιβωτίων με πλήρωση φατνών από υγιείς ασβεστολιθικούς λίθους για την αντιστήριξη πρανών.


Η διάρκεια του έργου εκτιμάται στους 8 μήνες και με την απόφαση του 2023 της Οικονομικής Επιτροπής έχει εγκριθεί το πρακτικό της διαπραγμάτευσης για την κατασκευή του έργου και έχει κατακυρώσει τη σύμβαση στην εργοληπτική επιχείρηση Σταμάτης Λινάρδος & ΣΙΑ Ε.Ε. και με τελικό προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 268.261,84€.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου