Η βιωσιμότητα, κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του Tουρισμού…

Η βιωσιμότητα, κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του Tουρισμού…

Η βιωσιμότητα, κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του Tουρισμού…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 526 ΦΟΡΕΣ

Για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου που αφορά το πρόγραμμα "The Rhodes Co-Lab-Sustainable Destination" ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το καλύτερο σχέδιο μένει στα χαρτιά αν δεν το υιοθετήσουν οι φορείς και η κοινωνία. Για να γίνει δράση, απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία. Με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τον πρόεδρο Γιάννη Παπαβασιλείου, είχαμε πάντα σύμπνοια στο ότι ο υπεύθυνος τουρισμός και η οικονομική επιτυχία δεν αποτελούν αντιφάσεις, αλλά μπορούν να αλληλοενισχύονται.

Το "The Rhodes Co-Lab-Sustainable Destination" δεν θα μπορούσε να κάνει βήμα, αν οι τοπικοί φορείς δεν το είχαν αγκαλιάσει και δεν το είχαν κάνει κτήμα τους. Και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου υπήρξε ανέκαθεν ένας ισχυρός τοπικός φορέας και αριθμητικά αλλά και ουσιαστικά.

Συναντιόμαστε και τυπικά σε αυτή την πορεία που οδηγεί στη Ρόδο-φάρο βιωσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας για την κατοχύρωση Σήματος Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co-Lab”, στα ξενοδοχεία του νησιού.

Από χθες (σ.σ. 26.03.2024), τα ξενοδοχεία της Ρόδου γίνονται και αυτά πρεσβευτές του Προγράμματος για κάθε επισκέπτη στο νησί της Ρόδου. Μια υπογραφή που είναι ταυτόχρονα και έκφραση εμπιστοσύνης εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και αυτήν την εμπιστοσύνη θα την τιμήσουμε στο ακέραιο.

Γιατί με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου μας διακρίνει σύμπνοια και σε κάτι ακόμα.

Στην πεποίθηση, ότι η βιωσιμότητα δεν είναι μόνο μέρος της ευθύνης μας απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά είναι και ένας κρίσιμος παράγοντας για το μέλλον του Τουρισμού».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»