Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση της Νέας Αγοράς

Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης  για την αποκατάσταση της Νέας Αγοράς

Αναμένεται η υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση της Νέας Αγοράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1108 ΦΟΡΕΣ

Κινητικότητα υπάρχει αυτό το διάστημα όσον αφορά στην αποκατάσταση εμβληματικών κτηρίων της πόλης της Ρόδου, αρχής γενομένης από τη Νέα Αγορά, που μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ώστε το έργο της συνολικής αποκατάστασής της να ξεκινήσει με το πέρας της φετινής σεζόν.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, κ. Βάιο Καλοπήτα, αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο του ελέγχου των δικαιολογητικών για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο άμεσα.

Εν τω μεταξύ, επειδή βρισκόμαστε στην έναρξη της σεζόν, έχουν προβεί ήδη σε καθαρισμούς και βαψίματα των εισόδων της Νέας Αγοράς ενώ έχουν απομακρύνει καταληψίες που εντόπισαν να χρησιμοποιούν εσωτερικούς χώρους της τους οποίους και σφράγισαν.

Με το σκεπτικό, λοιπόν, ότι θα πρέπει οι μισθωτές της Νέας Αγοράς να δουλέψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, το μεγάλο έργο για την αποκατάσταση του εμβληματικού κτηριακού συγκροτήματος, προϋπολογισμού άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Η Ροδιακή Έπαυλη
Αυτή την περίοδο «τρέχουν» τρία έργα στο ιστορικό κτήριο στην καρδιά της πόλης:
Το πρώτο είναι η αποκατάσταση του μοναδικού κτηρίου της και γι’ αυτό το έργο, η νέα δημοτική αρχή έχει καταγγείλει τη σύμβαση με τον εργολάβο και βρίσκεται στη διαδικασία της λύσης της. Περιμένουν λοιπόν να επικαιροποιηθεί η σύμβαση για να συνεχιστούν οι εργασίες. Μέχρι στιγμής έχει γίνει η αποκατάσταση των όψεων.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η αποκατάσταση του παιδικού σταθμού που στεγάζεται στην Έπαυλη (σ.σ. ως γνωστόν έχει μεταφερθεί λόγω της κατάστασης του κτηρίου) και γίνονται εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης αλλά και ενεργειακής αναβάθμισής του.

Το τρίτο είναι βέβαια η διαμόρφωση και ανάδειξη του περιβάλλοντα χώρου της, που γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου.

Το κτήριο του ΔΟΠ
Επίσης, έχει γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού και ετοιμάζονται να δημοπρατήσουν τις εργασίες για το κτήριο που στεγάζεται ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας, στο οποίο θα γίνει αποκατάσταση των όψεων και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 962.400 ευρώ.

Όσον αφορά στα έργα που είναι χρηματοδοτούμενα, ο κ. Καλοπήτας διαβεβαιώνει ότι, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου