Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1801 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου στον κήπο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για τον εορτασμό της ημέρας και την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μαθητών.


Στον αύλειο χώρο, δημιουργήθηκε ο «Κήπος της γνώσης και της φαντασίας» με μεγάλο ενθουσιασμό από παιδιά της Γ’ Τάξης του Σχολείου. Βιβλία κρεμάστηκαν στα δέντρα του σχολικού κήπου σαν καρποί της γνώσης που δίνουν φτερά στο μυαλό. Οι μαθητές του σχολείου περιηγήθηκαν στον κήπο και διάβασαν όλοι μαζί τα βιβλία που τους αρέσουν! Κάθε δέντρο είχε διαφορετική θεματική ενώ συμμετοχή είχαν και βιβλία ξένων γλωσσών.


Κατά τη διάρκεια της δράσης υπήρχαν πάγκοι, όπου οι μαθητές δημιουργούσαν τους δικούς τους σελιδοδείκτες και κολάζ με κατασκευές!
Παράλληλα, εκτός του διαδραστικού κήπου στον αύλειο χώρο του σχολείου, οι μαθητές του Δ2 και Ε1 ετοίμασαν δράσεις που αφορούν στα βιβλία που έχουν διαβάσει. Έτσι, κάποιοι έγραψαν ποιήματα, άλλοι ζωγράφισαν ένα διαφορετικό εξώφυλλο, άλλοι σχεδίασαν κόμικς με διαλόγους ή σχεδίασαν τον ήρωα του βιβλίου τους, εμπνευσμένοι όλοι από τις υποθέσεις των βιβλίων τους. Οι δημιουργίες στόλισαν το δέντρο της φιλαναγνωσίας μαζί με τα εξώφυλλα των βιβλίων.


Πολλά παιδιά έγραψαν και έφεραν βιογραφικά σημειώματα γνωστών, βραβευμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Επίσης, παράλληλα με τη φετινή επίσημη αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ετοίμασαν και τη δική τους αφίσα για το 2ο Δ.Σ. Ιαλυσού.


Οι εργασίες εκτέθηκαν ενώ προβλήθηκαν παρουσιάσεις και βίντεο για την ιστορία και την διαδρομή των βιβλίων από τα τυπογραφεία μέχρι τα ράφια της βιβλιοθήκης. Ακολούθησαν ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά απάντησαν σε ερωτήσεις και πήραν μέρος μέρος σε κλήρωση με δώρα. Όλοι έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.


Στην ανοιχτή πρόσκληση του σχολείου ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΔΣ Ιαλυσού με τους δασκάλους τους και τον διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργο Σκευοφύλακα. Εκ μέρους του δήμου, παρούσα ήταν η πρόεδρος της κοινότητας Ιαλυσού κα Αγνή Καραβόλια, η οποία περιηγήθηκε στο Σχολείο και μίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για το πλήθος δράσεων που πραγματοποιούν...

Διαβάστε ακόμη

Ποια συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας πρέπει να προσέχουμε

Πώς θα αυξήσω την πρόσληψη φυτικών ινών χωρίς να φουσκώνω

Πώς θα αντιμετωπίσετε τους πόνους της ενδομητρίωσης

Ψευδοκύστη στο πάγκρεας: Όσα θέλετε να γνωρίζετε

Υδατάνθρακες: κατανοώντας την αξία τους

Υπέρταση και ινομυώματα: Πώς συσχετίζονται

Ηπατική νόσος: Πώς εκδηλώνεται στις διάφορες μορφές της

Ποιες είναι οι συνέπειες της χαμηλής βιταμίνης D