Τη λύπη του για τη στάση των δημάρχων εξέφρασε ο περιφερειάρχης

Τη λύπη του για τη στάση των δημάρχων εξέφρασε ο περιφερειάρχης

Τη λύπη του για τη στάση των δημάρχων εξέφρασε ο περιφερειάρχης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1858 ΦΟΡΕΣ

Ενοχλημένος από τη στάση των δημάρχων της περιοχής αναφορικά με τη διεκδίκηση του Τέλους Ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή, είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου και κατόπιν σχετικής ερώτησης, έκανε λόγο για πολιτική ανωριμότητα.

Μετά και την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου στην τελευταία του συνεδρίαση, να διεκδικήσει δηλαδή, όλο το ποσό που προέρχεται από το συγκεκριμένο Τέλος, το οποίο εισπράττεται στα νησιά μας ανά τουριστική διανυκτέρευση σε όλα τα τουριστικά καταλύματα, ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη λύπη του, καθώς όπως είπε, όχι μόνο η περιφέρεια στηρίζει τους δήμους παντοιοτρόπως αλλά είναι και η μοναδική περιφέρεια που χρηματοδοτεί τους δήμους από δικούς της πόρους.

Ο κ. Χατζημάρκος ερωτηθείς σχετικά, απάντησε, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Φανταστείτε, η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και η διεκδίκηση να μην ήταν για δημοτικά έργα και για αρμοδιότητες του πρώτου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τον οποίο με πάρα πολύ επιμονή και υπερπροσπάθεια, σταθερά στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις.

Σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε ξεκινήσει να ζητήσουμε κάτι θεσμικό, έχουμε «μπει» με πολλή σοβαρότητα, καλά επιχειρήματα και πολλή δουλειά, στο να χτίσουμε συμμαχίες και έτσι ανατρέψαμε μεγάλα ζητήματα που λειτουργούσαν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των νησιών.

Φροντίσαμε, όλα μας τα χρηματοδοτικά εργαλεία να οδηγούνται στην κάλυψη των αναγκών που έχουν τα νησιά μας σε έργα που είναι αρμοδιότητας των δήμων.

Είμαστε μοναδικοί στην Ελλάδα που «οδηγούμε» στους δήμους μας, ακόμα και με ίδιους πόρους. Και αυτό το κάνουμε με πολλή αγάπη, αφοσίωση και επιμονή.

Δεν ήταν ευχάριστα αυτά που είδα και διάβασα όλες αυτές τις μέρες και πάνω απ’ όλα δε με κάνουν αισιόδοξο.

Πάνω απ’ όλα, δεν δείχνουν πολιτική ωριμότητα. Φανταστείτε και στο περιφερειακό συμβούλιο τι θα ακούγαμε και τι θα γινόταν, αν λέγαμε, ότι μέρος αυτού του πόρου ή οι πόροι αυτοί να κρατηθούν και να αξιοποιηθούν για να καλυφθούν και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης οι αρμοδιότητες.

Είναι σπάνιο, να βλέπεις έναν φορέα να διεκδικεί για λογαριασμό άλλου. Περιμέναμε, ότι αυτό θα είχε αντιμετωπιστεί με περισσότερη ωριμότητα. Λυπάμαι, γιατί δεν έγινε αυτό... κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τον ψυχισμό τους, τα συμπλέγματά τους...».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου