Υλοποίηση προγράμματος ERASMUS+ από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Υλοποίηση προγράμματος ERASMUS+ από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Υλοποίηση προγράμματος ERASMUS+ από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1503 ΦΟΡΕΣ

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου – «Βενετόκλειο», υλοποιεί από 1-3-2024 έως και 31-1-2025 το πρόγραμμα Erasmus+ με κωδικό “2023-2-PL01-KA210-SCH-000179047” και τίτλο “Mathematicians in Europe”, με συντονιστικό σχολείο το “Zespol Szkol nr 2 im. K.K. Baczynskiego, Ełk” από την Πολωνία και συνεργάτες το σχολείο “Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” από την Τουρκία.

«Συντονιστής του προγράμματος» και «πρόσωπο επικοινωνίας» είναι ο Μαθηματικός του Σχολείου, κος Κωνσταντίνος Μαλλιάκας.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κινητικότητες, στη Ρόδο από 2 έως 7 Απριλίου 2024, στο Elk της Πολωνίας από 16 έως 21 Σεπτεμβρίου 2024 και στο Burdur της Τουρκίας από 21 έως 26 Οκτωβρίου 2024. Η επίσημη γλώσσα του προγράμματος είναι η Αγγλική γλώσσα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθηματικοί του 1ου ΓΕΛ Ρόδου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου πραγματοποίησαν και βιντεοσκόπησαν διδασκαλίες Μαθηματικών στα Αγγλικά, δημιούργησαν αρχεία και εργασίες σχετικές με το Εκπαιδευτικό Σύστημα της Ελλάδας και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών των Μαθηματικών, καθώς και σχέδια μαθημάτων, τα οποία και παρουσίασαν από 2 έως 7 Απριλίου στο σχολείο κατά την 1η κινητικότητα του προγράμματος.

Μετά τη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και την επίσκεψή τους στους χώρους του σχολείου, οι Μαθηματικοί των τριών σχολείων συζήτησαν με βάση τις εργασίες αυτές, για το εξεταστικό σύστημα στα Μαθηματικά, τον τρόπο διδασκαλίας του Προγράμματος Σπουδών των Μαθηματικών, τη μαθηματική κουλτούρα και τις συνήθειες τού κάθε κράτους.

Αντάλλαξαν απόψεις, πρότειναν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας διαφόρων μαθηματικών γνωστικών αντικειμένων και διαθεματικές εφαρμογές στο πλαίσιο του “STEM” και δημιούργησαν τις βάσεις για τη συνέχιση και υλοποίηση του προγράμματος, οργανώνοντας τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν αναρτήσεις υλικού και σχεδίων μαθημάτων στον Ιστότοπο (Website) που κατασκευάστηκε για το πρόγραμμα αυτό, διεξαγωγή τουρνουά Μαθηματικών για μαθητές και μαθήτριες με έναν δια ζώσης και δύο online Μαθηματικούς Διαγωνισμούς και διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες κατασκευής αφίσας σχετικής με τα Μαθηματικά και το πρόγραμμα αυτό.

Όπως αναφέρει το 1ο ΓΕΛ Ρόδου «ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες δύο κινητικότητες του προγράμματος στο Elk της Πολωνίας από 16 έως 21 Σεπτεμβρίου 2024 και στο Burdur της Τουρκίας από 21 έως 26 Οκτωβρίου 2024».

Διαβάστε ακόμη

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου

Το Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου υποδέχτηκε Πορτογάλους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Πασχαλιάτικα Έθιμα από το Δημοτικό Σχολείο Σορωνής